szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megnyitott a városligeti csónakázótó, Budapest egyik kedvelt turistalátványossága. A fővárosi intézmény a hét minden napján 10 órától sötétedésig 25 új csónakkal várja a látogatókat.

Bartha László, a csónakázótónak helyet adó Műjégpálya igazgatója szerdán az MTI-nek elmondta, a tavat nyolcéves szünet után a múlt héten töltötték fel vízzel, vasárnap pedig már a Szépművészeti Múzeum víziszobor-kiállítását is megnyitották.

A csónakázás keddtől óránként 1.500 forintba kerül, függetlenül attól, hányan ülnek a négyszemélyes csónakokban. Diák-, nyugdíjas-, vagy más egyéb kedvezményt a fővárosi intézmény nem ad, egy félórás csónakázásért ezer forintot kérnek. A csónakázótó medrének felújítását a műjégpálya műemlék épülete, a "korcsolyacsarnok" rekonstrukciójának keretében végezték el, ám előbbi várhatóan csak őszre készül el teljesen. Az európai uniós támogatással megvalósuló fővárosi beruházás összértéke mintegy 4,7 milliárd forint.

©

Az intézmény 25 új, egyedi kialakítású, formatervezett műanyag csónakot vásárolt; a csónakok szeptemberig a mintegy 80 centiméteres vízben kerülgethetik a kiállított szobrokat. A Szépművészeti Múzeum "Art on Lake"-elnevezésű víziszobor-kiállításának megtekintése a korcsolyacsarnok mellett kialakított sétányról ingyenes. A csónakázótavat a közeli Széchenyi fürdő elhasznált gyógyvizével, valamint a fürdő nem használt hideg vizes kútjaiból töltötték fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Brazíliában már 360 ezer halottja van a járványnak

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Élete végéig fegyházba kerülhet a férfi, aki megölt két villanyszerelőt

Ha az ellenzék hatalomra jut, jogállami forradalom nélkül legfeljebb biciklisávokat festhet

Ha az ellenzék hatalomra jut, jogállami forradalom nélkül legfeljebb biciklisávokat festhet