szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap este fáklyás sorfallal demonstrál a József Attila Színház társulata, amelynek a márciusban kinevezett igazgatóját a közelmúltban leváltották. Az évad végi demonstráció oka az intézmény bizonytalan jövője.

Amint arról a hvg.hu is beszámolt: június 8-án Tarlós István főpolgármester azonnali hatállyal menesztette Koltay Gábort, a József Attila Színház márciusban kinevezett igazgatóját. A direktor leváltását a főváros azzal indokolta, hogy az új igazgató - a főváros tudta nélkül - nemcsak a régi társulat szerződéseit hosszabbította meg, hanem újakat is kötött.

Koltay Gábor megdöbbenéssel vette tudomásul menesztését, a színház társulata pedig kiállt az igazgató mellett. Koltay Gábor szerint leváltásának valódi oka az lehetett, hogy felerősödtek azok a hangok, amelyek társulat nélkül képzelik el a József Attila Színház jövőjét, miközben ő a meglévő társulatra alapozta a teátrum jövőjét.

Az igazgató menesztése óta a József Attila Színház minden este fáklyás sorfallal kívánja felhívni a figyelmet az intézmény bizonytalan jövőjére, s egyúttal így köszönik meg a nézők támogatását. Vasárnap este a Mici néni két élete című darab lesz az évad utolsó előadása, utána nemcsak a színház társulata, hanem a József Attila Színház minden alkalmazottja, illetve a színház előadásainak nézői is részt vesznek a csendes demonstráción.

Koltay Gábor
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal