szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Millennium-trilógia szerzője, a 2004-ben elhunyt svéd író, Stieg Larsson nem fejezte be nagy sikerű regényfolyamának negyedik részét, noha korábban olyan információk láttak napvilágot, hogy egy újabb kötet is elkészült - írja a BBC Online.

Ahogy arról a BBC Online is beszámolt: Stieg Larsson Millennium-trilógiájához nem készült folytatás, nincs negyedik rész - ezt állítja a svéd író élettársa, Eva Gabrielsson is, aki a BBC Rádiónak elmondta: nem igaz, hogy Larsson laptopján van egy újabb regény.

Stieg Larsson
©

Noha a svéd író tízkötetes regényfolyamot tervezett állandó karaktereivel, Mikael Blomkvisttel és Lisbeth Salanderrel, a Millennium-trilógiaként ismert A tetovált lány (2005), A lány, aki a tűzzel játszik (2006), és A kártyavár összedől (2007) folytatása már nem készült el. Larsson ugyanis 2004-ben - az első regény megjelenése előtt -, 50 éves korában szívrohamban elhunyt.

Eva Gabrielsson - aki 30 évig volt Larsson társa - ugyanakkor elismerte: valóban elkészült 200 oldal a tervezett, negyedik kötetből, ez azonban nem elég ahhoz, hogy befejezzék és kiadják.

A trilógia világszerte nagy sikert aratott, a könyvekből 27 millió példányt adtak el: Larsson 2008-ban a világ második legnépszerűbb szerzője volt. A Millennium-trilógiából film is készült, A tetovált lány filmes adaptációját 2009-ben mutatták be Magyarországon. A második részt 2010-ben, a harmadik részt pedig 2011 márciusában láthatta a hazai közönség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
László Éva Lilla Kult

Norvég mészárlás: akik tudhatták, hogy nincs minden rendben

A norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő merényletei - az oslói robbantás és az Utoya szigeti lövöldözés - rádöbbentették a világot arra, hogy az idealizált norvég jóléti államban a felszín alatt komoly társadalmi problémák húzódnak. Ez persze az idehaza is népszerű skandináv krimik olvasói számára nem annyira meglepő: az északról érkező bűnügyi történetek már évtizedekkel korábban feltárták a kíméletlen valóságot.

Letiltotta a francia Bitche város oldalát a Facebook, mert káromkodásnak hitte a nevét

Letiltotta a francia Bitche város oldalát a Facebook, mert káromkodásnak hitte a nevét

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia

Az ellenzék szerint Orbán a szülőkre hárítja azt a felelősséget, amit neki kellene vállalnia