szerző:
MTI/hvg.hu

Új lappal indul a Los Angelesbe tervezett Bánk bán-produkció. A szaktárca megbízottja augusztus végén utazik az amerikai városba, hogy tárgyaljon a premierről, amely a 2012-2013-as évadban látszik reálisnak – közölte az MTI.

Elekes Botond, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke szerdán újságíróknak azt mondta: a tárca a premierrel kapcsolatos tárgyalással Igric Györgyöt, a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. ügyvezetőjét bízta meg, aki augusztus 31-én utazik Los Angelesbe.

Csak a tárgyalások után dől el, hogy a költségvetésben a produkcióra rendelkezésre álló 200 millió forintot mennyivel szükséges támogatásokból kiegészíteni. A Los Angeles-i Operaház becslése szerint a produkció teljes költsége 2,3 millió dollár (több mint 400 millió forint) lehet.

Az Erkel-opera bemutatóját eredetileg idén novemberben tartották volna a Los Angeles-i Operaházban.

A hvg.hu augusztus elején írt arról, hogy korábban egy kormányhatározat és Orbán Viktor személyes közbenjárása sem volt elég ahhoz, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma tető alá hozza a Bánk bán opera Los Angeles-i bemutatóját. Úgy tudni, a produkciót Szőcs Géza környezetében szabotálták el, de a szaktárca szerint nem történt mulasztás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!