szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Zöld Pardon vezetősége szerint nem lenne jó megoldás a szórakozóhely elköltöztetése a Rákóczi hídhoz, azaz korábbi nevén a Lágymányosi hídhoz.

"Úgy gondoljuk, hogy a Zöld Pardon jelenleg a közlekedés és a zaj szempontjából is ideális helyen van és esetleges elköltöztetése a Rákóczi hídhoz több problémát okozna, mint amennyit megoldana" - olvasható a Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda nyílt levelében, amelyet Rétvári Bencének, a XI. kerület kereszténydemokrata képviselőjének címeztek.

A levélben a Zöld Pardon vezetősége örömmel vette tudomásul, hogy Rétvári Bence egy képviselői válaszlevélben szimpátiáját fejezte ki a szórakozóhely iránt, ugyanakkor közölték: nem értenek egyet azzal a javaslattal, miszerint a Zöld Pardont a Rákóczi híd közelébe szeretnék költöztetni annak érdekében, hogy az kevésbé zavarja a környéken lakókat.

Mint írták, a Zöld Pardon bejárata jelenleg harminc méterre helyezkedik el az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállójától. Éppen ez az egyik oka annak, hogy a szülők jó szívvel engedik el gyerekeiket a szórakozóhelyre. Ugyanakkor az önkormányzat egyes illetékesei által számukra informálisan javasolt, a Rákóczi híd budai hídfőjének északi oldalán fekvő terület nagyjából egy kilométerre van ettől a megállótól - tették hozzá. A Zöld Pardon vezetősége szerint az oda vezető út sem biztonságos, egy vékony járdán lehetne csak közlekedni.

A nyílt levélben kitértek arra is: az önkormányzat utóbbi nyilatkozatai szerint nem a zaj okozza a problémát; ezt támasztják alá a hivatalos zajszintmérési jegyzőkönyvek is. "Ha a zajt most újra problémának látják, annyit mindenképp megjegyeznénk, hogy a Zöld Pardonhoz eső legközelebbi lakóház nagyjából ugyanolyan távolságra van a Zöld Pardon jelenlegi helyétől, mint a javasolni vélt új területhez legközelebb eső házak, a Bogdánfy utcai lakótelep épületei" - írták a levélben. 

Mint fogalmaztak, "ha a XI. kerületi önkormányzat most is zavaró tényezőként tekint a Zöld Pardonba érkező fiatalokra, akkor a fenti helyszínen ez még hangsúlyosabban jelentkezne. A Zöld Pardon elköltöztetése nem megoldaná, hanem megsokszorozná a problémát."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!