szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Franciaország, Luxemburg és Belgium francia alkotóinak legfrissebb filmjeit vetítik csütörtök estétől péntek reggelig a hagyományos Frankofón Filméjszakán Debrecenben, az Apolló Moziban.

Olivier Dubert, az Alliance Francaise Debreceni Kulturális Egyesület igazgatója elmondta, hogy a filméjszaka évtizedek óta színesíti a város kulturális palettáját, így az számukra kiemelt esemény. Októberben különösen sok program van, idén francia filmes hetet is rendeznek középiskolásoknak – tette hozzá.

Cs. Tóth János, az Apolló Mozit üzemeltető Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője szerint a filmszínház az "angolszász filmáradat" ellen küzdő francia- és európai filmművészet egyik helyi bástyája. Ezt a profilt megtartják és a legfrissebb francia filmeket ezután is bemutatják a debreceni közönségnek – ígérte.

A programot csütörtök este nyolc órakor a Nem beszélek zöldségeket című film nyitja, amelyet a Diamand 13, a Gyermekeim apja, az Első Napunk és a Menedék követ. A Frankofón Filméjszaka "arca" idén Adamo Coulibaly, a Debrecen futballcsapatának francia csatára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Videón a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10X

Videón a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10X

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén

Bruce Springsteen és a Foo Fighters is fellép Joe Biden beiktatási ünnepségén