szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bruce Willis amerikai színész a jövő év elején érkezik Budapestre, januártól forog ugyanis Magyarországon a Die Hard című akciófilm-sorozat ötödik része. A szoljon.hu azt írja, a film producere már Szolnokon is járt.

A januárban kezdődő forgatás főleg Budapest belvárosát és a főváros környékét fogja érinteni - mondta korábban Adam Goodman, a produkció hazai partnere, a Mid Atlantic Films vezetője. A producer szerint a stábban több magyar szakember is helyet kap majd "fontos pozíciókban". Arra a kérdésre, hogy magyar színészek feltűnnek-e majd a filmben, a producer azt válaszolta, hogy elképzelhető, ugyanakkor korainak nevezte a kérdést.

©

A szoljon.hu információi szerint Adam Goodman a napokban Szolnokon is járt, s ellátogatott a város Ittebei Kiss József Hadnagy helyőrségébe. Mint Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis, illetve a laktanya parancsnoka a portálnak elmondta, az akciófilm-sorozat producere elsősorban a helyőrségben szolgálatot teljesítő, szovjet típusú Mi-24-es harci helikoptereket vette szemügyre. Lamos ugyanakkor arra nem tudott érdemben válaszolni, a producernek mi volt a célja a látogatással.

Így néz ki egy MI-24-es
©

Az A Good Day to Die Hard című filmet eredetileg Csehországban forgatták volna, ám a bizonytalanná vált cseh pénzügyi támogatási rendszer miatt a stáb végül Magyarországot választotta. A 20th Century Fox stúdiónál készülő produkció ottani költségvetését 12 milliárd forintnyi koronára becsülték.

A Drágán add az életed! című filmmel 1988-ban indult széria folytatásáról a főszereplő John McClane-t alakító Bruce Willis beszélt először 2010 elején. A rendező John Moore lesz, a forgatókönyvet Skip Woods írta. A bemutatót 2013. február 14-ére, Valentin-napra időzítették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából