szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Befejeződött a pécsi kulturális évadhoz kapcsolódó legnagyobb beruházás, a Zsolnay kulturális negyed kivitelezése.

Az összedőlni készülő gyárépületek és Zsolnay-család egykori lakóépületei közt valamivel több mint két éve kezdődött el a munka, amelynek során a legfőbb feladat a műemléki jelleg, az eredeti állapot megőrzése mellett az ipari környezet kialakítása és a komplexum városképbe illesztése volt. A beruházás során Közép-Európa legnagyobb ipariműemlék-rekonstrukciója valósult meg, több mint öt hektáron, 40 ezer négyzetméternyi épületfelületen - hangzott el a Kossuth Rádióban.

Zsolnay Porcelánmanufaktúra
©

Páva Zsolt pécsi polgármester világszenzációnak tartja a Zsolnay kulturális negyedet, szerinte ilyen széles körű szolgáltatásokat nyújtó hasonló beruházással nem találkozni másutt, hiszen Közép-Európa legnagyobb kulturális terét alakították ki. A tervezett büdzsét ugyan előre nem látott munkák miatt másfél milliárd forinttal túllépték, de a város első embere szerint erre megvan a szükséges többletforrás, és nincs szükség hitelfelvételre. Az évi 200 ezer vendéggel számoló pécsi komplexum december elején koncerttel nyit - jelenti az MR1-Kossuth Rádió.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat

Öt napig ingyenesen tesztel a ferencvárosi önkormányzat