szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tüntetésként, inkább nyilvános piknikként tekintenek a szervezők arra a 32 órás versmaratonra, melyet most péntekre szerveztek a Kossuth térre, József Attila szobrához, így tiltakozva annak tervezett eltávolítása ellen.

„A Versmaratont kizárólag az erre a célra összeállt kis csapat élteti. Ugyan kinek-kinek megvan a maga meggyőződése, akár elköteleződése is lehet, csoportként nem kötődünk se pártokhoz, se szervezetekhez” – írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

A civil csoport Az én József Attilám címmel szervez szabadtéri szubjektív verselést a Kossuth téri szoborhoz. A költő rövid életét jelképező 32 óra 40 perces rendezvényt Jordán Tamás és Sebő Ferenc nyitja meg november 18-án délután 3 órakor. A megmozduláshoz máris több neves művész csatlakozott.

„Szeretnénk, hogy bárki odajöhessen hirtelen ötlettől vezérelve (vagy épp előre megfontolt szándékkal), és egy-két számára kedves vagy fontos verset, írást, vallomást elmondhatna, eljátszhatna, elénekelhetne, eltáncolhatna vagy akár meg is rajzolhatna József Attilától vagy az ő inspirációja nyomán" - olvasható a rendezvény Facebook-oldalán.

A szervezők tervei szerint József Attila külföldi barátai a Versmaraton idején videoüzenetben osztják meg gondolataikat a költőről és a szoborügyről – írja a stop.hu. A Kossuth téri szoborügyről korábbi cikkünkben is olvashat.

oan

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!