szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt város – a törökországi Izmir, a thaiföldi Ajutthaja, a brazíliai Sao Paulo, az oroszországi Jekatyerinburg és az egyesült arab emirátusokbeli Dubaj - jelentkezett a 2020-as világkiállítás megrendezésére.

Az öt város kedden és szerdán nyújtja be hivatalosan a pályázatát a 157 tagországot tömörítő Nemzetközi Kiállítási Iroda közgyűlésén – közölte a párizsi székhelyű szervezet. A jelentkezési határidő lezárult, a kiválasztott várost a tagállamok szavazása után 1013 novemberében hirdetik ki. Izmir, Törökország második legnagyobb városa már jelentkezett a 2015-ös világkiállításra, de az olaszországi Milánó lett a győztes, 2010-ben pedig a kínai Sanghajban tartották meg az Expót.

Az első világkiállítást 1851-ben rendezték Londonban. Az Expót ötévente tartják, a legalább hathónapos rendezvénynek fontos gazdasági vonzata van, főként a foglalkoztatás és a beruházások terén.

A BIE közgyűlése a jövő héten hallgatja meg a 2017-es nemzetközi kiállításra jelentkező városok érveit: a két világkiállítás közé eső rendezvény három hónapig tart. Két város nyújtotta be pályázatát, a kazahsztáni Asztana és a belgiumi Liege. A jelentkezési határidő december 10., a győztes várost 2012 novemberében hirdetik ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen