szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a hazai mozikban is vetítik a legnépszerűbb vámpírregényből, a Twilight-sagából készült filmsorozat új fejezetét, a Hajnalhasadást, ami a várakozásoknak megfelelően az amerikai és európai mozikban is jól nyitott. A rajongók Londonban és Berlinben sikoltozva fogadták a mozipremierre érkező főszereplőket.

Jegybevételi statisztikák szerint a Hajnalhasadás első részéből a hétvégén világszerte 283,5 millió dollár (körülbelül 64,5 milliárd forint) folyt be a mozikasszákba, ami megközelíti az előző rész, az Újhold jegybevételét. Ahogy arról az MTI is írt, Magyarországon a november 17-i premiert követő két napban 53 ezren váltottak jegyet a vámpíros romantikus filmre.

November 16-án éjjel lángolt fel ismét a Twilight-láz Európában: a vámpírsaga legújabb részének londoni bemutatóján több ezer sikítozó, tülekedő rajongót kellett távol tartaniuk a biztonságiaknak a premierre érkező sztároktól, elsősorban a főszereplő - vámpírt -  alakító Robert Pattinsontól, a női főhőstől, az emberlányt játszó Kristen Stewart-tól és a vérfarkast megszemélyesítő Taylor Lautnertől.

Robert Pattinson az amerikai bemutató előtt
©

A rajongók lelkesedése Berlinben is a tetőfokára hágott, az igazi fanokat nem ijesztette el a fagypont közeli hőmérséklet sem. De meg is lett a jutalmuk: a színészek a bemutató után autogramot osztogattak a legkitartóbbaknak. Bár Kristen Stewart egy másik forgatás miatt nem tudott Berlinbe utazni, a két férfi főszereplő jelenléte kárpótolta a rajongókat.

Kristen Stewart
©

Pattinson és Lautner azt nyilatkozta a premier előtt, hogy nehezen vesznek búcsút a vámpír-sagától, keserédes számukra az elválás, mivel szerepük hatalmas előrelépést jelentett életükben és karrierjükben.

Stephanie Meyer négyrészes regényfolyamának utolsó részéből két film készül, a második, ami egyben a sorozat utolsó darabja, várhatóan jövőre kerül a mozikba. Érdekes, hogy korábban éppen a Hajnalhasadással kapcsolatban röppent fel a pletyka, miszerint a szerzőt plagizálással vádolta egy kevéssé ismert író, azt állítva, hogy Meyer ellopta A szerenád című könyvének egyes fejezeteit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat