szerző:
MTI

Tizennyolcról tizenhat évre szállította le a beiratkozás korhatárát az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), a módosítást Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter jelentette be pénteken a Széchényi Emléknapon, a könyvtár nyílt napján.

Réthelyi Miklós gratulált az első tíz 16 évesen beiratkozó tanulónak, majd személyesen adta át olvasójegyeiket. Az ünnepség után a diákok egy olyan könyvtári tárlatvezetésen vettek részt, ahol a közönség számára nem látogatható terekbe is bejuthattak. A tanulóknak lehetőségük volt megtekinteni az épületet behálózó raktárakat, amelyekben a bibliotéka különleges és nagy értékű darabokból álló törzsgyűjteményét őrzik.

A pénteki nyíltnapon minden 16 és 18 év közötti középiskolás díjmentesen válthat egy évre szóló bérletet a könyvtárba. Széchényi Ferenc 1802. november 25-én alapította az Országos Magyar Könyvtárat. Az alapítás évfordulója alkalmából az intézmény minden évben ezen a napon megnyitja kapuit az érdeklődők számára, akik ilyenkor tárlatvezetések keretében és az időszaki kiállításokat megtekintve ismerhetik meg jobban a könyvtárat és a hozzá kapcsolódó érdekességeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!