szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

John Lennon és Yoko Ono nyilvánosság előtt zajló kapcsolata nap mint nap izgalmas témát kínált a bulvársajtónak a hatvanas évek végétől egészen Lennon 1980-ban bekövetkezett haláláig. A furcsa párról nemrégiben előkerült néhány, eddig nem látott fotó, mely a legendás „egy ágyban…” a békéért sorozat idején készült, amikor a pár a vietnami háború ellen tiltakozott.

Egy fiatal, 20 éves fotós, Stephen Sammons is jelen volt, amikor 1969-ben a montreali Queen Elizabeth Hotelben elkészült John Lennon és Yoko Ono híres fotósorozata, az „egy ágyban…” a békéért, tiltakozásul a vietnami háború ellen - írta internetes oldalán a Time magazin. Az akció korábbi performanszuk - amszterdami nászútjuk - megismétlése volt.

Sammons úgy emlékezett vissza a montreali kalandra, mint egy családias eseményre. Mint mondta, érdekes volt látni, hogy Lennonék hotelszobájában, több tucat újságíró és barát gyűrűjében Lennon és Yoko gyakorlatilag egész nap ki sem kelt az ágyból. Néha csatlakozott hozzájuk egy-egy barát, családtag. Lennon ekkor, mindössze 15 perc alatt összedobta, sőt el is énekelték a Give Peace a Chance című háborúellenes nótát, ami azóta is a különféle békemozgalmak kedvelt indulója. A performanszról nemrég előkerült, eddig nem publikált fotókat internetes oldalán a Time közölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult

John Lennon utolsó interjúja a Rolling Stone magazinban

Először közli teljes egészében John Lennonnal készült utolsó interjúját a Rolling Stone amerikai kulturális magazin; a pénteken megjelenő lapszámban olvasható szövegből az AP hírügynökség közölt részleteket.

Kilőtt a látogatottsága az internetes keresőnek, amely legyűrné a Google-t

Kilőtt a látogatottsága az internetes keresőnek, amely legyűrné a Google-t

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében