szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit katonafeleségeket egy kórusban fogta össze egy fiatal karmester, hogy énekben találjanak vígaszt és bátorítást. Az afganisztáni bevetésre küldött katonáknak szóló daluk az egész nemzet szívét elrabolta, és hetek óta vezeti a slágerlistákat.

Gareth Malone nyolc hónappal ezelőtt kezdte a toborzást. A brit elindult, hogy felkeresse az afganisztáni kiküldetésbe készülő katonák feleségeit, és rábeszélje őket egy közös éneklésre. A missziója az volt, hogy adományt gyűjtsön egy rehabilitációs centrumnak, ahol sebesült katonákat ápolnak, ám sokkal többet ért el, mint azt a kezdetekben gondolta.

A Military Wifes Choir karácsonyra úgy összekovácsolódott, hogy Royal Albert Hallban tartott koncertjükön már Károly herceg is részt vett, a Wherever you are című közösen írt dal pedig csúcsra ért a brit slágerlistán, lemosva a tehetségkutató műsorok hamar letűnő sztárocskáinak múlandó produkcióit. A szerzeményhez klip is készült, ebben azokból a levelekből vágtak össze sorokat, melyeket a távolban lévők egymásnak írtak, számos megindító szerelmes üzenettel.

A BBC egy négyrészes dokumentumfilmet készített az előkészületekről, bemutatta a hátrahagyott feleségek, családok életét a katonák távollétében. Gareth Malone munkája nem csupán a hangi képzésben merült ki, a férfi segített az asszonyoknak, hogy feldolgozzák és elviseljék szeretteik távollétét, és erőt adjon a távolság elviseléséhez. Szem nem maradt szárazon a végeredményt tekintve, a britek hetek óta együtt szipognak a megható előadáson:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Távozik az Index vezérkara

Távozik az Index vezérkara

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták