szerző:
MTI

Harry Houdini szerepében tér vissza a 2013-14-es évadban a Broadwayre Hugh Jackman - jelentették be a legendás mágusról a készülő musical producerei.

Hugh Jackman Harry Houdinit a világhírű illuzionistát játssza a Broadwayn a 2013-14-es évadban. Mint a bejelentéssel kapcsolatban kiadott közleményében fogalmazott: gyermekkora óta elbűvölte Harry Houdini élete és sok szempontból elmondható, hogy valójában egész életében erre a szerepre készült. 

A producerek szerdán elmondták: a musical szövegkönyvét az Oscar- és Emmy-díjas Aaron Sorkin (Az elnök emberei) írja. A magyar származású amerikai szabadulóművészről szóló darab zenéjét és dalait az Oscar- és Grammy-díjas Stephen Schwartz szerzi, a rendező pedig Jack O'Brien lesz. A musical várhatóan a 2013-14-es színházi évadban debütál.

A 43 éves ausztrál színész tavaly hatalmas sikert aratott a New York-i színházi negyedben egyszemélyes Hugh Jackman, Back on Broadway című műsorával. A bevételi rekordot döntő tízhetes előadássorozat a hét végén fejeződött be a Broadhurst Színházban. Csupán az utolsó héten több mint kétmillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, az összbevétel pedig csaknem 15 millió dollárra rúgott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!