szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mennyit érzékel a világból egy látássérült? Hogyan élik meg a gyerekek, ha a körülöttük lévő világot csak részben ismerhetik meg? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ egy ausztrál fotós, amikor elkészítette szívbemarkoló sorozatát.

Sokakat érintő és érdeklő témához nyúlt Jonathan May fotós, amikor úgy döntött, hogy látássérült gyerekekről készít portrésorozatot. A Sydney-ben élő fotós egy kenyai - speciális - általános iskola gyengén látó diákjainak segítségét kérte - olvasható a Feature Shoot oldalán, amely részletesen beszámolt May munkájáról.

A különböző mértékben látássérült gyerekekről May közelképet készített, majd ugyanezt a képet a látássérülés arányában „elhomályosította”. Az első fotón látható gyerek látássérülése 40 százalékos, a portrésorozat utolsó szereplője vak - May elképzelése szerint semmit nem lát, ez pedig az ő értelmezésében egyenlő a fehérrel. A teljes sorozat Jonathan May honlapján látható.

Lina látássérülése 40 százalékos
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!