szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Design Terminál veszi át az eddigi Gödör Klub működtetését február 1-jétől. A programszervezéssel Muraközy Pétert bízták meg - közölte Englert Róbert, a Design Terminál Nonprofit Kft. ügyvezetője keddi sajtótájékoztatóján. A Gödör Klub stábja szerint a döntést pályáztatás nem előzte meg, értetlenül állnak a helyzet előtt.

Englert elmondta: a klub programjainak szervezésével a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatóját, Muraközy Pétert bízta meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Vagyonkezelő Központja, valamint a Design Terminál Nonprofit Kft.

Muraközy Péter a sajtótájékoztatón kiemelte: feladata a klub eddigi profiljának megtartása mellett a Design Terminállal történő együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználása és a Gödör-beruházás befejezésének a koordinálása. "Ami az eddigi kilenc évben a Gödörben történt, az nagyon jó volt, ugyanebben gondolkodunk mi is" - közölte az új programigazgató, hozzátéve, a zenei és egyéb művészeti programok mellett az új stábbal folytatni szeretnék az olyan értékteremtő kezdeményezéseket is, mint a roma programok vagy a táncházak.

Újságírói kérdésre válaszolva Englert Róbert elmondta: már készül a Gödör beruházási terve, az ingatlan eddig kihasználatlan tereiben 2012 második felében indulhat meg az építkezés. Az átadás-átvétel február elején tíznapos szünettel jár, ezt követően a klub programjai a beruházással párhuzamosan is futnak majd, az építkezés várható befejezéséig, 2013 végéig. A Design Terminál ügyvezetője az MTI kérdésére közölte: a Gödör területe a beruházásnak köszönhetően mintegy 1000 négyzetméterrel fog bővülni.

©

Muraközy Péter a klub anyagi hátteréről szólva jelezte: ahogy eddig, a programokat a jövőben is a vendéglátás bevételeiből és külső támogatásokból finanszírozzák majd. Mint megjegyezte, a Volt fesztivál és a Balaton Sound programigazgatói teendőit a jövőben is ellátja. Az intézményt eddig üzemeltető Unico Kft. vezetői a tájékoztatón közölték, az általuk kitalált Gödör Klub elnevezés használatát az új működtetők számára nem engedélyezik.

"Kilenc évnyi működés után a minisztériumtól negyed évet kértem, hogy normálisan ki tudjam vezetni a programjainkat és időt kapjon a nyolcvan dolgozónk" - idézte fel Fülep Ákos. A Gödör Klub vezetője a KIM eljárását nehezményezve hozzáfűzte: a tárca által bekért komplex üzemeltetési-működtetési-beruházási ajánlatukra csak a sajtótájékoztató reggelén kaptak - elutasító - választ.

"A döntéshozók és a Gödör Klub stábja között hónapokon át tartó biztató tárgyalások és együttműködés után az Unico építésziroda tulajdonába tartozó Gödör Klubnak február 1-gyel távoznia kell az Erzsébet-térről. A Gödör Klub a döntéshozóknak 2012. januárban leadott utolsó ajánlatára január 17-én reggel kapott választ. Az Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkba új klub jön, új programszervezőkkel. A döntést pályáztatás nem előzte meg. A Gödör Klub értetlenül áll a helyzet előtt. Még a tisztes levonulásra sem kapott időt" - írja a klub stábja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

Rekordösszegű adomány gyűlt össze társadalmi ügyekre 2020-ban

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en