szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjainak 90 százaléka Szabó Pétert, a jelenlegi igazgatót támogatja a zenekart működtető nonprofit kft. ügyvezetői igazgatói posztjára kiírt pályázaton.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar közalkalmazotti tanácsa és szakszervezete nyilvános társulati ülésen hallgatta meg hétfőn a jelentkezőket. A meghallgatás végén a tagok szimpátiaszavazáson nyilvánították ki véleményüket a pályázókról.

A három jelölt közül a jelenlegi igazgató Szabó Péter mellett az opera- és operettelőadások játékmestereként ismert Aczél András vett részt a társulati ülésen, míg a harmadik pályázó, a Bécsben élő Szántó Annamária jelezte, hogy nem tud részt venni és levélben üzent a társulatnak.

Az ülést követő szimpátiaszavazáson Szabó Péter, a zenekar igazgatója 90 szavazatot kapott, Aczél Andrásra öten, Szántó Annamáriára pedig ketten voksoltak, három szavazat érvénytelen volt.

A pályázatokat kedden értékeli a szakmai bizottság, míg a miskolci közgyűlés február 23-án dönt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

Tüdőgyulladása és szívproblémái voltak Sean Connerynek

Tüdőgyulladása és szívproblémái voltak Sean Connerynek

Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre

Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre