szerző:
Bakos Dalma
Tetszett a cikk?

Idén januárban jelentette be a Tankcsapda, hogy csaknem húsz év után távozik a zenekarból gitárosuk, Molnár Levente „Cseresznye”. Alig egy hónappal később a debreceni rockzenekar közleményben tudatta, hogy a tavaszi turnét már a Zanzibárból ismert Sidlovics Gáborral kezdik el.

A Tankcsapda 2012. január 16-án jelentette be, hogy gitárosuk, Molnár „Cseresznye” Levente tizenkilenc évnyi zenélés után távozik. A bejelentésen nemcsak a rajongók, hanem a zenésztársak is meglepődtek – a zenekar híres volt arról, hogy magánügyeikkel nem volt tele a bulvársajtó, ezért látszólag nem is volt komolyabb előzménye a változásnak. „Rengeteg sikert éltünk át, de sajnos az elmúlt időszakban már azt éreztem, a kapcsolat nagyon elfáradt, nem találjuk a közös hangot. Talán lehetne így is egymás mellett dolgozni, de ez már nem lenne őszinte” sem a rajongókkal, sem egymással szemben – írta januári közleményében Lukács László.

Molnár Levente
©

Cseresznye akkor így reagált a változásokra: „Igazából még mindig felfoghatatlan nekem ez az egész, reggel, ha felkelek, végig kell gondolnom, hogy csak álom volt vagy mi…na szóval, ahogy a házastársak szokták mondani Laci kiszeretett belőlem. Persze nem semmi 20 évet egymás mellett lehúzni, ennyi idő alatt nagyon sok minden jó, rossz történik egy kapcsolatban, örülés, összeveszés, bulizás stb. Nagyon sok mindent átéltünk együtt, ez már nem elvehető. Úgy gondolom, hogy az az egység, egységes kép, ami a Tankcsapdát képviselte, sőt egyik meghatározója volt, megbomlott.”

Rögtön elkezdődtek a találgatások, ki kerülhet Cseresznye helyére. Az együttest sokan megkeresték, több ismert, ismerős és ismeretlen gitáros is jelezte, hogy szívesen beszállna a bandába. A rajongók egy része biztos volt abban, hogy a lokálpatriotizmusáról ismert együttes újra egy debreceni zenésszel egészül majd ki.

A választás végül Sidlovics Gáborra (Sidi), esett, aki korábban a Zanzibárban és a Mafiában is gitározott. Sidi 1976. május 5-én született, 1999-től játszott a Zanzibárban. A gitáros bő egy héttel Cseresznye kiválása után jelentette be, hogy szakít a Zanzibárral, a kiválást "kiégéssel" magyarázta, de hozzátette, hogy a zenétől nem fog elszakadni, és bízik abban, hogy mihamarabb játszhat a rajongók előtt.

A Tankcsapda közlése szerint a csapat már a héten stúdióba vonul, hogy dolgozzon az új számokon, ezek közül az egyikből a tavaszi turné előtt még klipet is akarnak forgatni.

A hvg.hu a zenekart is megkereste, ők azonban még nem kívántak interjút adni. Lukács László elmondta: március közepére terveznek egy sajtótájékoztatót. A turné nyitóállomása egyébként Gödöllő lesz, ahol április 5-én lépnek majd fel. Egy nyár eleji, budapesti fellépés is tervben van, azonban konkrét helyszín és időpont még nincs.

Az 1989-ben megalakult debreceni Tankcsapda rövid időn belül az ország legnépszerűbb rockzenekarává nőtte ki magát, sőt, mára a kereskedelmi rádiók is gyakran és rendszeresen játsszák dalaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

Zacher Gábor: A járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Sokan nem viseltek maszkot a szombati FTC-UTE meccsen

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart