szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elhunyt Mezey István festő- és grafikus, Kazincbarcika díszpolgára, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetetett művész. 66 éves volt.

Mezey István halálhírét az Észak-Magyarország című napilap szombati számába tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város önkormányzata és a család.

Mezey István Szikszón született 1945-ben, az autodidakta művész "maga választotta" mesterének Szalay Lajost tekintette. Műveivel 1967-től szerepelt kiállításokon, 1970-ben költözött Kazincbarcikára, ahol haláláig művésztanárként dolgozott. 

Jellegzetes, egyéni ízű művészetéért alkotó pályájának évtizedei alatt több elismerésben részesült, 1995-ben megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét. Sajószentpéter Pro Urbe-díját 2009-ben vette át, és ez évben lett Kazincbarcika díszpolgára.

A február 26-án elhunyt Mezey István búcsúztatása március 6-án, 15 órakor lesz Kazincbarcikán, a városi temetőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!