szerző:
VT
Tetszett a cikk?

Hatvankét saját gyártású, önálló televíziós műsort adott el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak a Művészetek Palotája. Az erről szóló, ma aláírt megállapodás értelmében további 75 – az MR2-Petőfin és az MR3-Bartókon az év végéig leadandó – rádióadás is szerepel a csomagban.

A mozgóképes, komolyzenei koncertfelvételeket a Duna Televízió csütörtökön késő este adja, szombaton este főműsoridőben pedig a könnyűzenei koncerteket sugározza. Március 17-én Palya Bea, március 22-én pedig a Fischer Iván-féle Csajkovszkij-maraton felvételeivel indul a MüpArt és a MüpArt Classic.

„Az újdonság az, hogy innentől kezdve nem csak sporadikus lesz a jelenlétünk a közszolgálati médiumokban, hanem egy teljes műsorfolyammal képviseljük a minőségi kultúrát. Ráadásul nemcsak a helyszínt, de a tartalmat is mi adjuk” – mondta a hvg.hu-nak Szabó-Stein Imre, a Müpa kommunikációs tanácsadója.

A Nemzeti Filharmonikusoktól a jazz-ben utazó Dresh Quartetten át az odamondós rap-szövegeiről ismert Bëlgáig terjedő – 4 évnél nem „archívabb” – kínálatot a Müpa stábja gyártotta, illetve gyártja le. Mint Szabó Stein a hvg.hu-nak elmondta, bár a kereskedelmi csatornáknál is próbálkoztak, a „kultúrára ott finoman szólva sem nyitottak”. Az MTVA-val is hónapokig tartó tárgyalásokkal sikerült megegyezni, a piacinál jóval alacsonyabb áron. A mintákat az amerikai ABC 1970-es évekbeli In Concert, illetve a CBS Leonard Bernstein sorozatai adták, hasonlóval egyébként manapság – szintén In Concert címen, több-kevesebb rendszerességgel – a brit BBC4, a német ZDF, továbbá a német-francia Arte televíziós társaság is sikerrel próbálkozik.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt