szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akciódús és nyomasztó filmpremierek várhatók március 29-én. Elszabadulnak a titánok, és kiderül, milyen titkokat rejt a ház, melynek közelében egy fekete ruhás nő kísért. Visszatér az egykori balek rendőr, Torrente, és megelevenednek a gyerekbántalmazások ellen küzdő párizsi ifjúságvédelmi szervezet és a rendőrség mindennapjai. Filmes ajánlók a hétre.

A titánok haragja

„Isteni hatalmunk meggyengült. Azt hittük, a titánok örökre a foglyaink. De most kiszabadultak.”

Ismét megelevenedik a Hercules és a Xéna, a harcos hercegnő című tévésorozat óta csaknem elfeledett, gigászoktől, istenektől és félistenektől, mítikus lényektől hemzsegő ókori világ. A titánok haragja egy mesebeli, de brutális közegbe vezet, ahol éppen vihar előtti csend honol. Tíz éve, mióta Zeusz fia, Perszeusz legyőzte a szörnyet, Krakent, minden nyugodt az Olümposzon. Perszeusznak van egy tízéves fia, nevelése mellett a halászok kiszámítható életét éli. De beüt a ménkű: a titánok és az istenek között ismét fellángol a harc. A titánokat Zeusz, Hadész és Poszeidón száműzött apja, Kronosz vezeti. Perszeusz is csatába megy, természetesen az istenek oldalán, hogy kiszabadítsa az időközben fogságba esett Zeuszt. Nem kérdés, hogy sikerül-e. Ahogy az sem, hogy a cselekményre fogékony nézők végigizgulják a küzdelmet.

A fantasztikus-akciófilmben igazi színészóriások küzdenek: Perszeusz szerepében Sam Wortington harcol, a Fehér pokol című farkasos drámában nemrég debütált Liam Neeson Hádészt alakítja, míg Ralph Fiennes Hádészként tűnik fel. Javier Bardem és James Franco is szóba jött egy-egy szerepnél, de végül Édgar Ramírez és Toby Kebbell került be a stábba. Bemutató: március 29.

Rendező: Jonathan Liebesman

Főszereplők: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Rosamund Pike

Polisse

„Mit csinált apukád? - Megvakarta a fenekemet.”

Kényes, és kegyetlen témát dolgozott fel filmjében Maïwenn Le Besco francia színésznő-rendező. A Polisse a szülői brutalitás összes lehetséges változatát bemutatja, a gyerekveréstől a pedofíliáig, a Párizsi Ifjúságvédelmi Ügyosztály megtörtént esetei alapján. A párizsi rendőrség hiába küzd az erőszak ellen, nekik is be kell látniuk, hogy szélmalomharcot vívnak, ráadásul a brutális esetek beégnek az agyukba. A film, ami a tavalyi Cannesi Filmfesztiválon megkapta a zsűri díját, csak 18 éven felüleiknek - és erős gyomrúaknak - ajánlott.

Noha Maïwenn Le Besco még csak 37 éves, régi motorosnak számít a szakmában. Gyerekszínészként kezdte, 12 évesen találkozott Luc Besson filmrendezővel, akitől 17 éves korában gyereke született. Maïwenn ihlette a Leon a profi című film 12 éves főszereplője, Mathilda karakterét. A Polisse harmadik egész estés filmje. Bemutató: március 29.

Rendező: Maïwenn Le Besco

Főszereplők: Karin Viard, Joey Starr, Marina Foïs

IMDb-értékelés: 7,5/ 10

A fekete ruhás nő

„Egy teadélután közben ... a levegő megváltozik!”

Harry Potter alakítója felnőtt, és a varázslótanoncról szóló széria befeejzése után egy hátborzongató filmmel tér vissza. Úgy látszik, hogy Daniel Radcliffe vonzódik a rejtélyekkel és titkokkal teli, misztikus világhoz, A fekete ruhás nőben egy fiatal ügyvédet alakít, aki azért érkezik vidékre, egy özvegy temetésére, majd a nő elhagyatott - a mendemonda szerint elátkozott - házába, hogy pontot tegyen egy hagyatéki ügy végére. A kúriában - Eel Marsh House - azonban megjelenik egy félelmetes női alak.

Ki lehet a fekete ruhás nő, és mit üzen? Mi köze az elhunyt özvegynek a házban született gyerekhez? Súlyos titkok és nyomasztó „nyomozás” veszi kezdetét. Nicole Kidman másvilági alakítása - a Más világban - , és persze a Szellemekkel suttogó című sorozat sikere óta tudjuk, hogy semmi sem igaz, amit túlviláginak hiszünk, de másfél óráig azért bízhatunk benne, hogy létezik nem emberi igazságszolgáltatás. A thriller Susan Hill 1983-as, azonos című regényén alapul, amiből színpadi változat és tévéfilm is készült a nyolcvanas évek végén.

Rendező: James Watkins

Főszereplők: Daniel Radcliffe, Sophie Stuckey, Ciarán Hinds

IMDb-értékelés: 6,8/ 10

Torrente 4

„Tudod, hogy ki vagyok, José Luis? - Egy fárasztó vén tata?”

A kétbalkezes egykori rendőr, Torrente ismét visszatér, mégpedig úgy, hogy börtönbe kerül. Természetesen azért, mert megint elszúrt egy ügyet. Elhatározza, hogy megszökik, kedvenc filmjét másolva. Hogy sikerül-e bosszúhadjárata az őt rács mögé juttatók ellen, kiderül a Halálos válság című részből, ami 3D-ben készült. Meztelen nők, meleg helyzetek és persze Torrente-poénok. azoknak, akiket nem fáraszt a sok hűhó - semmiért.

Rendező: Santiago Segura

Főszereplők: Santiago Segura, Carlos Areces, Goyo Jiménez

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli

Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?