szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kilencvenkét éves korában elhunyt Danielle Bonel, Edith Piaf titkárnője és bizalmasa. A híres francia sanzonénekesnő annak idején az ő karjaiban halt meg.

Danielle Bonel 1919-ben született a délnyugat-franciaországi Arcachonban Mauricette Castaing néven. Az énekesnő "bizalmas titkárnője és legjobb barátnője volt" - mondta el Nicole Quemar, aki Bonel afféle "fogadott lányának" tartja magát. "Nagy volt köztük a cinkosság, Edith gyakran kért tőle tanácsot egyes levelek megírásához".

Danielle Bonel némafilmesként kezdte karrierjét, és már négyéves korában Danielle Vigneau néven a Violettes impériales című filmben játszott.

Klasszikus, majd akrobatikus szólótáncosként folytatta, az 1930-as években találkozott Piaffal. Később beleszeretett Piaf harmonikásába, Marc Bonnelbe. Ekkor mondta neki a legendás énekesnő: ha már férjhez megy, hagyjon fel a szólótánccal és menjen hozzá dolgozni - mesélte Nicole Quemar.

"Így került Edith alkalmazásába, és 1963-ban Grasse-ban bekövetkezett haláláig sohasem hagyta el" - mesélte Quemar. Az énekesnő a karjai között halt meg, "Danielle zárta le a szemét".

Sem Danielle, sem 2002-ben elhunyt férje "nem szeretett volna hasznot húzni Edith emlékéből, és mindig diszkréten kezelték a témát. Ha részt is vettek a róla szóló tévéműsorokban, ezért soha sem fogadtak el pénzt" - mondta el Nicole Quemar.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Agrárminisztérium: Legyenek óvatosak, ha csíkos kismalacot látnak

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen