szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő újabb gúnyos bejegyzésekben írta le az Eurovíziós Dalfesztiválon 24. helyezést elért magyar csapatot, a Compact Discót.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő nemcsak magyar és európai politikusokat, hanem magyar énekeseket és zenészeket is célba vett Twitter-oldalán.

A Magyarországot képviselő Compact Disco szombat este a 24. helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon, a fideszes politikus azonban már korábban is nemtetszését fejezte ki a magyar csapattal szemben. Ahogy fogalmazott: "Az eurovíziós dalfesztiválos-azerbajdzsános-kompaktdisznós marketing fos dömping elleni tiltakozásul Dolly Rollt hallgatok".

Deutsch később fokozta negatív véleményét. Először a szalámilopásról elhíresült Bakács Tibort idézte, aki szerint „az egész dalverseny egy nyomorék NDK-s zenés ajándékkosár, ami a táncdalfesztivál nyugat-európai primitív változata”, a Compact Disco pedig „egy szar elektropop zenekar, ami ráadásul valami brit csapat koppintása”.

Deutsch újabb éles hangú bejegyzésében annyit tett hozzá: „szerinte szar, szerintem fos. Ezen nem fogunk összeveszni.” „Fos-zene celebek akartatok lenni, fos-zene celebecskék letettek (sic!)” – tette hozzá. A fideszes politikus a döntő előtt azt írta: „Egyébként sok sikert a Compact Disco-nak a döntőben. Ullmann Mónikának is voltak rajongói a táncdalfesztiválon.”

Az Eurovíziós Dalfesztivál eseményeit percről-percre követtük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!