szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarország európai megítélése miatt lett az Eurovízión a 24. a Compact Disco - állította a zenekar menedzsere a Velvetnek.

“Most, hogy az egész verseny lezajlott, már jól érezzük magunkat. Mi tisztában voltunk vele, hogy miről szól az Eurovíziós dalverseny, de bíztunk benne, hogy a dalunk szövege át tud hatolni a nemzeti korlátokon. Sajnos még nem tudott, és ezúttal is a nemzeti hovatartozás befolyásolta a dalverseny végeredményét” - mondta a Velvetnek Bérczes Ádám, az Eurovízión Magyarországot képviselõ Compact Disco menedzsere.

A zenekar tagjai szerint aki ért valamit a zenéhez, az láthatta, hogy kevés igazán színvonalas produkció volt, de a svéd és magyar előadás köztük volt. Ha ez egy valódi dalverseny lenne, jobb helyen végzünk - mondta Bérczes, aki szerint a svédek győzelme teljesen indokolt, nagyon jó zene.

Bérczes szerint ahoz, hogy jobb helyezést érjünk el az Euróvízión az kell, hogy "az ország európai megítélése változzon, ehhez pedig legelőször az szükséges, hogy a magyarok megítélése változzon önmagukkal, egymással szemben. Ameddig az országban nincs pozitív légkör, addig ne várjuk, hogy kint pozitívan vélekedjenek rólunk. Felesleges a nyugati hatalmakat vagy a szlávokat hibáztatni, Rúzsa Magdi Helsinkiben kilencedik lett, öt év alatt ennyit változott az ország külső-belső megítélése” - mondta.

Nagyítás-fotógalériánk az Eurovíziós dalfesztivál döntőjéről - kattintson a képre!
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

A koronavírus-járvány ajándéka: a csend

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben