szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Októberben nyílik meg Szegeden a kínai nyelvet és kultúrát népszerűsítő Konfuciusz Intézet - mondta a Szegedi Tudományegyetem kínai kapcsolatokért felelős rektori megbízottja. Szentmártoni Lívia szerint ingyenes nyelvtanfolyamokat szerveznek majd minden korosztálynak. A szintén ingyenes kulturális programokon pedig az érdeklődők a kínai társadalommal, hagyományokkal, gazdasággal ismerkedhetnek meg.

Ősszel kezdődik a munka, és az intézet októberi ünnepélyes megnyitóra Magyarországra érkezik Sanghaj és a partneregyetem delegációja.

Galambos Gábor, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának dékánja elmondta: az intézet megalapítása mérföldkő a szegedi egyetem és a szegedi vállalkozások életében is.

A Konfuciusz Intézet pekingi központja három hete írta alá a Szegedi Tudományegyetemmel azt a megállapodást, amely az SZTE-n engedélyezi az intézet megszervezését.

A Szegedi Tudományegyetem és a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyeteme tavaly novemberben írt alá szándéknyilatkozatot Sanghajban a Konfuciusz Intézet szegedi létesítéséről. A megállapodás értelmében cserében a sanghaji egyetemen magyar nyelvű kurzust indítanak.

A szegedi a második ilyen jellegű intézmény lesz Magyarországon. Kína hivatalos kulturális intézményeként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen működik Konfuciusz Intézet, amely 2006 decemberében alakult meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajnali mínuszok és sok napsütés várható a hétvégén

Hajnali mínuszok és sok napsütés várható a hétvégén

Félmilliárdot ad a kormány, hogy még több instant tésztaleves készülhessen Kecskeméten

Félmilliárdot ad a kormány, hogy még több instant tésztaleves készülhessen Kecskeméten

Már a román főügyészség vizsgálja az úzvölgyi temető elfoglalásának ügyét

Már a román főügyészség vizsgálja az úzvölgyi temető elfoglalásának ügyét