szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több heti próba után megkezdődött hétfőn Pedro Almodóvar spanyol rendező új filmjének, a Los amantes pasajeros című komédiának a forgatása Madridban.

A filmhez a Barajas nemzetközi repülőtéren kerestek helyszíneket - a komédiában ugyanis egy repülőgép okoz nagy izgalmakat -, az első kockákat azonban díszletek között vették fel.

"Egy könnyű, nagyon könnyű vígjátékot próbálok forgatni" - írta a Facebook közösségi portálra a rendező nemrég, amikor bejelentette, hogy a nem spanyol nyelvű országokban I'm So Excited címen fogják forgalmazni legújabb - immár 19. - alkotását.

Almodóvar filmjében ezúttal egy repülőgép kelt pánikot egy küszöbönálló katasztrófa előtt. Az új mű a Marx fivérek stílusát idézően komikus lesz - harangozták be az alkotók.

A rendező "utaslistája" impozáns, olyan színészek "emelkednek a levegőbe", mint Cecilia Roth, Lola Duenas, Paz Vega, Javier Cámara, Raúl Arévalo, Calros Areces, Antonio de la Torre és Miguel Ángel Silvestre. A "földi személyzet" is tartogat nagy neveket, saját magát alakítja a filmben Antonio Banderas és Penélope Cruz, a rendező két nagy kedvence, akik még soha nem tűntek fel egy filmben. Róluk beszélve Almodóvar elmondta, hogy családtagként tekint rájuk, érzelmileg és művészileg is.

A Los amantes pasajeros című vígjátékot a rendező testvére, filmjeinek producere, Agustín Almodóvar a gazdasági válság elleni gyógyszernek nevezte. Szerinte az emberek az utcákon azt kérték fivérétől, hogy forgasson egy olyan komédiát, mint az 1980-as években. "Most, amikor minden napra jut egy rossz hír, ő szeretne valamilyen módon változást elérni 'törvénysértő' humorával" - mondta a rendezőről Agustín Almodóvar. 

Pedro Almodóvar ugyanakkor figyelmeztette rajongóit, hogy az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című, klasszikussá vált komédiája óta több mint két évtized telt el, az évek pedig nyomot hagytak rajta, és már nem olyan könnyed, mint régebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Itt a videó, amin látni, ahogy összeomlik a 900 tonnás rádióteleszkóp

Nagy változás a Google Térképnél: már sima mobillal is készíthetők utcaképek

Nagy változás a Google Térképnél: már sima mobillal is készíthetők utcaképek

Marabu Féknyúz: Szájer 2.

Marabu Féknyúz: Szájer 2.