szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkapta a Sziget Fesztivál a rendezvény megtartási engedélyt a XI. kerülettől, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. teljesítette a szigorú jogszabályi előírásokat - közölte az önkormányzat. A fővárosi kormányhivatal tavaly döntött arról, hogy az engedélyeztetéssel kapcsolatos eljárásokat a XI. kerület folytassa le, miután a területileg illetékes III. kerületnél összeférhetetlenséget állapított meg.

Újbuda jegyzője kiadta a rendezvény megtartási engedélyt a Sziget Fesztiválra - közölte a kerületi önkormányzat. 

A hatósági ellenőrzésnek ki kell terjednie a higiénés és egészségvédelmi, az ivóvíz minőségi, a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi, járványügyi vonatkozású követelmények, valamint a kémiai biztonságra és a dohányzóhelyek kijelölésére vonatkozó jogszabályi előírások érvényesítésére, a kötelező és a helyi építésügyi előírásoknak való megfelelésre, a környezetvédelemi, a hulladékkezelési, valamint a zajvédelmi kérdésekre, ezen kívül pedig a tűzvédelmi és a közbiztonsági ügyekre.

Az illetékes jegyzőnek a szakhatóságok bevonásával kell megállapítania, hogy egy rendezvény megfelel-e minden jogszabályi követelménynek, és helyszíni szemlén is meg kell győződnie az előírások betartásáról. Az engedély kiadására húsz nap áll rendelkezésre.

„A szervező és az érintett hatóságok szoros együttműködésére van szükség ahhoz, hogy egy olyan, nagy területen megrendezett, nagy létszámú rendezvényen, mint a Sziget Fesztivál a rendelkezésre álló szűk határidőn belül minden szükséges vizsgálat lefolytatható legyen” – mondta Horti István.

A jegyző szerint az önkormányzat nem kezelte kiemelt ügyfélként a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-t, ám mindent megtett annak érdekében, hogy a rá vonatkozó határidőket maradéktalanul betartsa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt

Menesztik a cseh külügyminisztert, aki sem vakcinából, sem atomerőműből nem akart oroszt

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője