szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az utasok panaszára egy időre diszkréten letakartak az edinburghi repülőtéren egy óriásposztert, amely Pablo Picasso egy híres aktjával hirdette egy skót múzeum modern művészeti kiállítását, a múzeum reagálására a légikikötő azonban később eltávolította a fehér leplet a műről.

A Femme nue dans un fauteuil rouge (Meztelen nő piros karosszékben) című, 1932-ben készült alkotást ábrázoló plakáttal a Picasso és a modern brit művészet című tárlatot reklámozza a Modern Művészetek Skót Nemzeti Galériája. A BBC hírszolgálata szerdán számolt be a történtekről a repülőtér és a múzeum illetékeseinek megszólaltatásával.

A repülőtér első nyilatkozatában az utasok panaszaival magyarázta a poszter letakarására hozott döntését, és felkérte a múzeumot, hogy cserélje le a plakátot. John Leighton, a múzeum igazgatója válaszában "bizarrnak" nevezte a lépést. Mint hangsúlyozta, a mai hirdetésekben számtalan formában jelennek meg nőkről készült felvételek, amelyeken a modellek ruhátlanul vagy lengén öltözve láthatók anélkül, hogy azt bárki kifogásolná, "valamiért a világ egyik leghíresebb festőjének egy aktját olyan zavarónak találták, hogy ki kellene cserélni".

©

A légikikötő vezetősége a múzeum közleményének hatására felülbírálta korábbi döntését, és eltávolította a plakátot borító leplet. Miközben arra hivatkozott, hogy az intézkedésre azért került sor, mert az utasok panaszait mindig komolyan veszi, bocsánatot kért a kiállítás szervezőitől a "kavarodásért".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemondott Szájer József

Lemondott Szájer József

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi