szerző:
hvg.hu/ T. S.
Tetszett a cikk?

Moszkvai idő szerint ma délután három órára várják az elhíresült orosz punk együttes, a Pussy Riot három nőtagjának ítélethirdetését. A kult-áldozatokká és médiasztárokká előlépett lányokra kimondott verdikt előtt több moszkvai szoborra a zenekarra jellemző maszk került. Krasznojarszkban egy topless-es szimpatizáns is feltűnt az utcákon.

Az egyéni akció kivitelezője Szabadságot a Pussy Riot-nak feliratú táblával takarta felsőtestét. Ennél azért többet szeretne látni az ukrán kiadású Playboy főszerkesztője, Vlad Ivanyenko a Pussy Riot egyik frontemberének számító Nagyezsda Tolokonnyikovából. Nágyát, aki valójában a legszexibb, a legkommunikatívabb és legfiatalabb tagja a punk csoportnak, fotózásra kérte fel az ukrán Playboy, amely részben orosz anyagból dolgozik.

Címlaplánynak szeretnék a Putyin ellen „lázadó cicát” – Oroszországban nemcsak a pejoratív angol jelentést használják -, mivel a magazin olvasóinak jelentős része olyan társadalmi körökből kerül ki, akik kedvelik a Pussy Riot zenészeit. Meglepő, hogy Vlad Ivanyenko a fotózásért egy kopejkát sem ígér, mivel nyilatkozata szerint ez az ukrán lap címlaplányainál így szokás. Hasonlóan szeretné elérni az ukrán Playboy, hogy a kijevi Femen mozgalom irányítója címlapfotózást vállaljon náluk.

©

Egyelőre kétséges, hogy esetleges kiszabadulása esetén Tolkonnyikova vállalja-e a felkérést. Nem valószínű, hogy a bukásából is sikert kovácsoló orosz kémnő, Anna Chapman babérjaira vágyik, mint emlékezetes a Vörös Ányocskának is becézett Putyin kedvenc lengén pózolt az orosz férfi magazin, a Maxim címlapján.

A mai ítélethirdetés előtt Nagyezsda Tolokonnyikova ügyvédje, Mark Feygin tegnap saját blogjában tette közzé Nágya kézzel írt levelét, amelyben szó esik arról, hogy szinte álom, milyen egységet tudott kovácsolni egy punk csapat rövid idő alatt a különböző nézetű Putyin-ellenes erőkből Oroszországban és a világon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről