szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bár a következő Oscar-díjkiosztóig még fél év van hátra, az első győztesek neve már ismert: életműdíjat kap Jeffrey Katzenberg filmproducer, Hal Needham rendező, D. A. Pennebaker dokumentumfilmes és George Stevens, az Amerikai Filmakadémia alapítója. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia Los Angelesben hozta nyilvánosságra a díjazottak nevét.

A 61 éves Katzenberg Steven Spielberg és David Geffen partnere a DreamWorks animációs stúdióban, amely olyan kasszasikerek készítésében vett részt, mint a Shrek, a Transformers és a Világok harca.

Életműdíjat kap az akadémiától Hal Needham rendező, aki elsősorban kaszkadőrként vált legendává. A nyolcvanegy éves kaszkadőr elsősorban az utánpótlás támogatása terén szerzett érdemeket.

Díjat kap D. A. Pennebaker dokumentumfilmes, aki 1967-ben a Bob Dylanről készített Don't Look Back című filmmel vált ismertté.

Ugyanebben az évben, 1967-ben alapította meg az Amerikai Filmintézetet George Stevens, aki szintén Oscar-életműdíjat kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Ötlakásos társasházat nyomtatnak ki Németországban, rekordidő alatt áll össze

Ötlakásos társasházat nyomtatnak ki Németországban, rekordidő alatt áll össze