szerző:
hvg.hu/MTI

A városligeti műjégpályán tartható rendezvények körül kialakult bizonytalanságok miatt idén nem rendezik meg a Fridge Fesztivált - közölték a szervezők, akik szerint egy korábbi rendezvény amatőr szervezői magára haragították a lakókat és a döntéshozókat, ennek most a Fridge "issza meg a levét". A másik rendezvény szervezői közleményben utasították vissza a Fridge vádjait.

„Pár hete volt a műjégpályán egy rendezvény, ami a hajnalig tartó hangoskodásával kiváltotta a környező lakók és kerületek, sőt a főváros vezetésének haragját is, ezzel olyan helyzetet teremtettek, ami ellehetetlenítette a korábban két évig sikeresen és közmegelégedésre szervezett fesztiválunk megrendezését” – idézte a közlemény Balogh Balázst, a Fridge alapítóját és főszervezőjét.

Szeptember 1-jén a műjégpályán egy extrémsport-fesztivált és versenyt tartottak, amelyen zenei fellépők is részt vettek. Az esemény azonban túl hangosra sikeredett, a Blikk például korábban azt írta, hogy a helyszíntől négy kilométerre, a csukott ablakokon át is hallani lehetett a zenét, ami miatt rengetegen hívták a rendőrséget nemcsak Zuglóból, hanem Józsefvárosból is.

Tarlós István főpolgármester ezután arra utasította Bartha Lászlót, a műjégpálya ügyvezető igazgatóját, hogy a budapestiek nyugalmának érdekében a jövőben ne adja ki a létesítményt hasonló rendezvénynek.

 A nyárvégi rendezvény szervezőinek felelőtlensége olyan közhangulatot eredményezett, aminek okán csak este 10-ig lehetne szabadtéri zenés programokat tartani és utána – és az ominózus rendezvény következtében megszigorított zuglói hangrendeletnek köszönhetően - még sátrakban sem lehetne folytatni a programokat - tették hozzá most közleményükben a Fridge szervezői.

„A kialakult helyzetnek most a Fridge issza meg a levét. Minket sújtanak a szigorítások, elveszítettünk egy értékes hónapot a kampányidőszakból és ráadásul az elmúlt időszak sajtóhírei miatt több támogatónk is elbizonytalanodott és visszalépett. Mindezek miatt úgy döntöttünk, hogy ez az év kényszerűségből kimarad, ugyanis nem akarunk minőségben visszalépni és az elmúlt években megszokottnál gyengébb és kisebb rendezvényt kínálni” – vázolta a helyzetet Balogh Balázs.

Arra, hogy a rendezvény az idén kialakult nehézségek ellenére jövőre tovább tudjon fejlődni, garancia lehet, hogy az eddigi szervezők köre kibővül, és a MEEX és a 4 BRO mellé csatlakozott a Sziget Szervezőiroda csapata is. „Azzal, hogy Európa legjobb nagyfesztiváljának a szervezőgárdája is mellénk állt, új lendületet és még komolyabb szakmai hátteret adhatunk a jövő évi Fridge-nek” – tette hozzá Balogh.

A szeptember 1-i extrémsport-fesztivál, az Offline Sport Games (OSG) szervezői péntek délutáni sajtóközleményükben azt írták, visszautasítják azokat a vádakat, melyek szerint a Fridge fesztivál - amely az OSG szervezőinek tudomása szerint rendelkezik a szükséges engedélyekkel - az OSG-n történtek miatt marad el.

"Az a felvetés, hogy az OSG miatt szigorodtak az előírások nem állja meg a helyét, mivel az engedélyezés során már magunk is folyamatosan falakba ütköztünk, éppen a tavalyi Fridge Fesztivál miatt; az előírások már akkor szigorúbbak voltak és a hivatalok már akkor jelezték, hogy idén nem adnak engedélyt a Fridge Fesztivál megszervezésére" - áll a közleményben.

"A lakókat pedig szintén nem az OSG haragította magára, hanem a kereskedelmi média által keltett hisztéria, ami az aznap tapasztalható zaj okaként kizárólag az OSG-t okolta, holott aznap szerte a városban legalább hat másik hangos esemény zajlott a Városligetben, Újpesten, a Lánchídon, a Budai Várban, végig az Andrássy úton, a Ferencvárosban" - tették hozzá.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

Curtis nagyon pörög, már itt is az új videoklipje

Curtis nagyon pörög, már itt is az új videoklipje

Rosszul lett egy utas a Qatar Airways járatán, a gép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást

Rosszul lett egy utas a Qatar Airways járatán, a gép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást

Így könnyű: piszkos trükköket vetett be a Google – állítja a Mozilla egyik volt vezetője

Így könnyű: piszkos trükköket vetett be a Google – állítja a Mozilla egyik volt vezetője

Halálos helikopterbaleset

Halálos helikopterbaleset

Gyorsabban terjed, mint az ebola, már kanyaró-világjárványtól tartanak

Gyorsabban terjed, mint az ebola, már kanyaró-világjárványtól tartanak