szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szex olyan, mint a zene: jó, ártalmatlan és élvezetes. A kettő együtt ezek szerint, ha nem is maga a mennyország, közel van hozzá.

A Konzervnyitó Akciócsoport egy rendhagyó művészi közösség, amelyet Szandai Mátyás és Dés András, a magyarországi improvizatív zenei színtér két fiatal tagja hívott össze. A csoport havi rendszerességgel szervez koncertsorozatot, ahol alkalmanként más-más témát járnak körül Budapest legnagyobb Akváriumában.

A témák az esetek többségében nem zenéhez kapcsolódóak, kiválasztásuk elsődleges szempontja, hogy inspirálóak legyenek. A tagok egyik fő célja, hogy újabb és újabb kihívások elé állítsák magukat és hónapról hónapra új darabokat mutassanak be az adott témával kapcsolatban. A zenészek mellett az est másik főszereplője egy, az adott témában kompetens vendég.

Dés András
©

A zenés-beszélgetős est - kezdésként, október 16-án: a szex - egyik fő mozgatója az interaktivitás: nemcsak a meghívók kérdezik a meghívottat, hanem a vendég is hozzászól a koncerthez és természetesen a közönség aktivitására is számít a csoport. A szervezők arra számítanak, hogy párbeszéd alakul ki zene és társművészetek, hozzáértők és laikusok, előadók és közönség között.

"Tanultam valamit a szexről, amit korábban nem tudtam jól. Hogy a szex, a jó szex ártatlan. Ártatlan, őszinte. Egy olyan játék, társasjáték, amit sose szabad abbahagyni. Meztelenül születünk, meztelenül halunk meg: ebben a szellemben tanultam meg beszélni is a szexről. Azt tanultam meg, hogy milyen fontos erről beszélni, jól beszélni. Ezzel játszom, kísérletezem most is. Szakmailag, komolyan." – ígéri  Mester Dóra

A 2012-es program:

10.16. Mester Dóra: Amit tudni akarsz a szexről
11.06. Szántó Dávid: Csúcsformában
12.11. Ascher Tamás: Ami a huszadik sorból nem látszik

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről

Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Koronavírusos lett a prágai állatkert egyik gorillája és két oroszlánja

Koronavírusos lett a prágai állatkert egyik gorillája és két oroszlánja