szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hatvankétezerötszáz dollárért talált gazdára Charlie Chaplin legendás kalapjának és sétabotjának egy-egy példánya vasárnap Los Angelesben egy árverésen, amelyet hollywoodi relikviákból és a popkultúra más emlékeiből rendeztek.

A Bonhams aukciós ház előzőleg 40-60 ezer dollárra (9-13 millió forintra) becsülte a kellékek árát. Lucy Carr becsüs szerint nem lehet tudni, Chaplinnek hány kalapja és pálcája maradt fenn. A vasárnap kalapács alá került példányok egy magángyűjteményből származnak, de közvetlenül kötődnek a legendás nevettetőhöz - mondta Carr.

A félrecsúszott kalapban, kezében sétabottal csetlő-botló csavargó figurája világsztárrá tette a brit színészt. Hollywoodi legendák szerint a "hős" véletlenül született egy esős napon a Keystone Stúdióban: először az 1914-ben készült Gyermek autóverseny Velencében című rövidfilmben tűnt fel, utoljára pedig az 1936-os Modern időkben szerepelt.

Az árverésen 25 ezer dollárért talált vevőre John Lennon egy kézzel írt levele, amelyre az énekes ráfirkálta önmaga és kedvese, Yoko Ono pucér ábráját is. Egy Marilyn Monroe-t ábrázoló fotósorozatot 21 250 dollárért vettek meg, míg egy absztrakt Frank Sinatra-olajfestmény 10 625 dollárért kelt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

40-50 ezer háztartást érint, hogy a Posta júliustól nem viszi ki a napilapokat

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Itt az új lencse, amely 1000-szer vékonyabb a hajnál

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás