szerző:
MTI

Február végétől évente négy–öt saját előadást és két–három vendégprodukciót láthat a közönség Vácott az új Dunakanyar Színházban. Az egykori mozi épületében a tervek szerint évente körülbelül hetven előadást tartanak majd.

A saját társulattal nem rendelkező befogadó színház létesítéséről november 22-én döntött a képviselő–testület, amikor megszavazták a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. létrehozását, és határoztak arról is, hogy a társaság ügyvezető igazgatója Kis Domonkos Márk színművész legyen – közölte a Pest megyei város polgármesteri hivatala kedden.

Vác első kőszínházában, ahol a Fónay Humánia Társulat már korábban helyet kapott, a felújítás befejezése után, február 22-én tartják a nyitó díszelőadást, de a fenntartó egyelőre nem adott tájékoztatást arról, melyik darab kerül színre. Az viszont már tudható, hogy a működési költségeket az önkormányzat kasszájából, valamint pályázati pénzekből finanszírozzák.

Az első évadban várhatóan 68 előadást mutatnak be, a repertoárban évi négy-öt saját, és két-három megvásárolt zenés, prózai, ifjúsági és egyéb darab szerepel. A nyári szünetben előreláthatólag a Visegrádi Négyek Fesztiválnak és a Színházi Találkozónak ad otthont a Váci Dunakanyar Színház épülete.

Kis Domonkos Márk ügyvezető igazgató, a Fónay Humánia Társulat egyik alapítója elmondta: a nonprofit kft. még cégbírósági bejegyzés alatt áll, a bemutatók előkészítését már megkezdték. A tervek szerint a viszonylag csekély távolság miatt fővárosi színészeket foglalkoztatnak egyedi szerződéssel, a jegyek árát ugyanakkor igyekeznek a budapesti színházjegy árak alá szorítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!