szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Ha részünkről születtek is félreérthető vagy félreértelmezhető megfogalmazások, biztosíthatunk mindenkit, hogy szándékunkkal ellentétes bármilyen emberi és közösségi érték megsértése - írta közleményben a Magyar Művészeti Akadémia.

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA), hűen a művészet egyetemes értékeihez, nemzeti kultúránkat kívánja szolgálni - írta szerdai közleményében a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia.

Az elmúlt hetekben kialakult viták számos félreértésen és félreértelmezésen alapultak. Kérjük, hogy Akadémiánkat a tények, döntéseink és tevékenységünk érdemi vizsgálatát követően, elfogultságokat félretéve ítéljék meg a nyilvánosság előtt velünk foglalkozók - írta az MMA.

Ha részünkről születtek is félreérthető vagy félreértelmezhető megfogalmazások, biztosíthatunk mindenkit, hogy szándékunkkal ellentétes bármilyen emberi és közösségi érték megsértése - állt a közleményben.

Bízunk abban, hogy az elkövetkező időkben jóhiszemű párbeszéd, valamint lelki és szellemi gyarapodást szolgáló tevékenység jellemzi a hazai kulturális élet szereplőit. Minden ilyen módon gondolkodó és cselekvő személlyel, illetve közösséggel együttműködésre törekszünk, ahogy tettük ezt eddig is. Az MMA a jövőben olyan nagy múltú intézményeket működtet majd, mint a Pesti Vigadó és a Műcsarnok, amelyekben a nemzeti kultúra és a művészet egyetemes értékeinek bemutatása a célunk - zárult a közlemény.

Átvették, lemondott

A kormány novemberben döntött úgy, hogy az MMA-nak adja át a Műcsarnok és a Pesti Vigadó tulajdonjogát 2013. január 1-jén. A Műcsarnokot üzemeltető Műcsarnok Nonprofit Kft. fenntartója továbbra is az Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz, annak működésében azonban egyetértési jogot kap az MMA elnöke, Fekete György. A döntés után Gulyás Gábor lemondott a Műcsarnok igazgatói posztjáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától

Biden megvált Trump kólarendelő gombjától