szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymilliárd dollárból forgatna monumentális filmet Mohamedről, az iszlám prófétájáról egy katari székhelyű társaság, de a forgatást megnehezíti, hogy a filmben nem tűnne fel maga a "főszereplő", mivel a vallási előírások szerint tilos a próféta ábrázolása.

Az ötlet valójában 2009-re nyúlik vissza, és akkor még csak 1,5 millió dollárt szántak a megvalósítására. A katari székhelyű Alnoor Holding most közleményben jelentette be, hogy a korábban tervezett három helyett hét részből állna a Mohamedről szóló filmeposz, annak költségei egymilliárd dollárra rúgnak, és hogy "számos művészi és drámai kihívást leküzdve" a szakértői csoport elkészült a forgatókönyvvel. 

A Mohamed-film vallási felügyeletét az al-Dzsazíra tévéből szerte az arab világban jól ismert Juszef al-Karadavi sejk, Katarban élő egyiptomi prédikátor látja el, aki honlapján azt írta, hogy a filmet katari muszlimok finanszírozzák, a szerepeket angolul beszélő muzulmán színészek alakítják, producerként pedig Barrie Osborne-t (A Gyűrűk Ura, Mátrix) nyerték meg. 

Az Alnoor Holding közleménye szerint az angol nyelven forgatott filmeposzt lefordítják más nyelvekre is, hogy "javítsanak az iszlámról a nyugati társadalmakban kialakult rossz képen".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés

Pár hónapon belül két új központot is kapott a magyar hírszerzés