szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legrosszabb film Arany Málna-díjára esélyes az Alkonyat-saga befejező epizódja, de a díjra jelölték a Csatahajó című sci-fi és Adam Sandler Apa ég! című vígjátéka, valamint az Eddie Murphy főszereplésével készült Ezer szó is.

Kihirdették az idei "citromdíj"-jelöléseket: a legrosszabb film Arany Málna-díjára az Alkonyat-saga befejező epizódja is esélyes, Barbra Streisand pedig a legrosszabb alakítás kategóriájában lehet díjazott.

A citromdíjakat az Arany Málna Alapítvány 650 tagja, és a Rotten Tomatoes filmes honlap szavazói ítélik oda. A keddi bejelentés szerint a legtöbb, 11 jelölést az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész kapta, egyebek mellett több színészi kategóriában nyerhetnek szereplői. A legrosszabb film mezőnyébe a vámpírrománc befejezésén kívül a Csatahajó című sci-fi, és Adam Sandler Apa ég! című vígjátéka, valamint az Eddie Murphy főszereplésével készült Ezer szó is bekerült. 

Sandler és Murphy A szellemlovas folytatásában szereplő Nicolas Cage-dzsel, az Alkonyat-sztár Robert Pattinsonnal és Tyler Perryvel osztozik a legrosszabbszínész-jelöltségen. Perry a Madea's Witness Protection című filmjével hívta fel magára az Arany Málna Alapítvány figyelmét. Nemcsak a produkciót és rendezését találták csapnivalónak, hanem női és férfi alakítását is.

A színésznők közül Barbra Streisand a Szekatúra, Kristen Stewart pedig az Alkonyat, valamint a Hófehér és a vadász miatt került a mezőnybe. A további jelöltek: Katherine Heigl, Milla Jovovich és Tyler Perry. 

Tavaly a hagyományokkal szakítva április elsejére időzítették a trófea - egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málnaszem - átadását. A szervezők azonban úgy döntöttek, hogy idén visszatérnek a régi kerékvágásba, és ismét az Oscar előestéjén, február 23-án osztják ki a díjakat. A győztesek ritkán jelennek meg az eseményen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Több ezer PlayStation 5-öt vásárolhattak fel, hogy aztán méregdrágán eladják

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük