szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rajtaütés vérben tocsogó alkotás. Elkészült a lista az akciófilmben látható abszurd halálnemekről.

A történet faék egyszerűségű: a jakartai gettó hírhedt maffiavezérét saját főhadiszállásán szeretné likvidálni egy elit rendőrosztag, ám a küldetés rosszul sül el: a kommandósok a kínai agyhadsereg létszámával megegyező számú gyilkossal találják szembe magukat.

©

A sztori sántaságát a produkció igyekszik töménytelen mennyiségű erőszakkal kompenzálni. Ez nem új recept, és nem von le a film azon értékből, miszerint háttérzaj gyanánt, esetleg egy szürke hétköznapi délután passzív megmentéséhez több mint ideális mű.

A régi panelház lelakott sötét folyosói a több mint másfél órás játékidő alatt képesek kellőképp nyomasztóvá válni, a minden egyes bordatörést, illetve ütőérátvágást lenyűgözően pörgőssé tevő dinamikus kamerakezelés pedig arról árulkodik, hogy azért mégiscsak egy átgondolt ponyvát kap a kedves néző.

121 ember változatos, esetenként szinte egzotikus halálát láthatjuk szélesvásznon, ami az első húsz perc után valósággal kőkemény akcióhőssé edzi a nézőt.

Kit érdekel a kommersz, lőfegyver általi agyvelőloccsantás, amikor egy villanykörtével is meg lehet ölni valakit?

Természetesen van itt gyilkos hűtő, machete, fejsze, erkély, szék, sőt még egyszerű emberi ököl is. A felhozatalra igazán nem lehet panasz.

Habár a Rajtaütés 2011-es film, Magyarországon csak a múlt héten, január 31-én mutatták be a mozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit

Nem árulja el a rendőrség Szijjártó helikopterezésének költségeit

26 millióba kerül az LG új tévéje – cserébe feltekerhető

26 millióba kerül az LG új tévéje – cserébe feltekerhető

Még mindig nincs magyarázat a namíbiai fókapusztulásra, miközben ezrével számolják az újabb áldozatokat

Még mindig nincs magyarázat a namíbiai fókapusztulásra, miközben ezrével számolják az újabb áldozatokat