szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rövidlátó sorozatgyilkos, aki a világ 50 legszebb férfija közé tartozik a People magazin szerint.

Legnagyobb gázsi: X-men – Kezdetek – USD 20 000 000

Született: 1968. október 12., Sidney (Ausztrália)

Szülei elváltak, négy testvérét és őt édesapja nevelte Sidney-ben. Unalmasabb karriertörténetet aligha képzelhetünk el: se nagy áttörés, se nagy választások és dilemmák. Elvégezte a színművészetit Ausztráliában, majd kapott egy tévésorozat szerepet. A Corelli című börtöndráma televíziós műsor forgatásán találkozott élete párjával, azóta is együtt élnek, van két gyerekük (egyik adoptált).

Ami mégis érdekes lehet, az egy önvallomás. Jackman imádta a Péntek 13 horrorsorozatot, és azért lépett színészi pályára, hogy majd talán egyszer eljátszhatja Jasont, a betegesen vérszomjas sorozatgyilkost. Az X-men Wolverine figuránál erőszakosabbra azonban még nem futotta, ráadásul az is szerencse volt, hiszen e szerepre Dougrey Scottot jelölték először, akit azonban hosszabban lekötött a Mission Impossible II, mint eredetileg tervezte. Pótmegoldásként választották Jackmant – be is jött.

Hugh Jackman a Nyomorultak című filmben
©

S bár vérontós szerepre készült pályája elején, különösen erős karrierjében a musical. Nem előzmény nélküli a most többszörösen jelölt A nyomorultak, korábban színpadon az Oklahoma! és a Sunset Boulvard tette híressé ugribugri dalolászós képességeit.

Amúgy borzalmasan rövidlátó.

A jelölt szerepben ötvözi a férfias keménységet és a dalt. Victor Hugo Jean Valjean figurája hosszú börtönrabságban edződik, hogy a forradalmi Párizs és társadalma, valamint a lerázhatatlan ősellensége, Javert (Russell Crowe) felügyelő is próbára tegye.

Vissza az Oscar-gála percről-percre tartalmunkhoz

Jelöltek és esélyesek: Oscar wiki

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót