szerző:
hvg.hu

Hamarosan új híroldalt indít az Index egykori főszerkesztője, Uj Péter. Az anyagi hátteret főleg magánbefektetők segítségével teremtette meg – írja a Kreatív Online.

A Kreatív Online értesülései szerint rövid időn belül új híroldalt indít Uj Péter, az Index egykori főszerkesztője. Uj Péter a lapnak megerősítette a hírt. A lap címét egyelőre nem akarta elárulni, de elmondta: nem hagyományos hírszájtról lesz szó, hanem egy "korszerűbb, rugalmasabb, hatékonyabb hírlap-reinkarnációról".

"Nem akarjuk ugyanúgy lenyomni ugyanazt a nyolcvan hírt, amit ma legalább tucatnyi híroldal kötelességszerűen csinál" – mondta. Mindez kiegészül majd lazábban kapcsolódó közösségi jellegű tartalmakkal.

A lap anyagi hátterét egyelőre magánbefektetők biztosítják. "Úgynevezett FFF-pénzről van szó. Gyönyörű betűszó, most tanultam: Friends, Family, Fools. Klasszikus startup-befektetői forma egyébként" – fejtette ki.

A leendő munkatársakról Uj Péter egyelőre nem kívánt nyilatkozni, csak annyit közölt, hogy több szerkesztőségből – többek között az Indexből – toboroz embereket. Az Index őt váltó főszerkesztőjének, Mészáros Zsófinak múlt pénteki lemondása Uj Péter szerint nincs összefüggésben az új híroldal indulásával, ő úgy tudja, Mészáros Zsófi a közeljövőben nem fog a médiában dolgozni.

Uj Péter 1999-ben az Index egyik alapítója volt, és 2000 február óta vezette a szerkesztőséget 2011-es, közös megegyezéssel történő távozásáig. Tavaly november óta az Origo átalakításában segédkezik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Februártól jönnek az új 500 forintosok

Februártól jönnek az új 500 forintosok

Sosem látott ellenzéki összeborulást hozott az MTVA-ostrom, a tüntetők propagandatúráztak egyet

Sosem látott ellenzéki összeborulást hozott az MTVA-ostrom, a tüntetők propagandatúráztak egyet

Új alelnökei vannak a Jobbiknak

Új alelnökei vannak a Jobbiknak

Nyelvlecke a Porschétól: így kell kimondani az elektromos autójuk nevét

Nyelvlecke a Porschétól: így kell kimondani az elektromos autójuk nevét

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

3,3 milliárd került Tállai focicsapatához

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából