szerző:
Lukács Andrea
Tetszett a cikk?

Pál Dénes és Agárdi Szilvia kimeríti az Eurovíziós követelményeket: fiú-lány páros. Íme, hét ok, amiért a többieknek kevesebb esélyük lenne Malmőben.

1. Byealex

Nagyon édi, és sok sikert kívánuk Byealexnek idehaza, aki a 22 mínuszos végzős gimis-főiskolás lányseregnek biztos nagyon bejön, de az Eurovíziós Dalfesztiválon értelmezhetetlen. Egyrészt a hipszter stílusnak ezen a slágerparádén eddig nem volt helye, és vélhetőleg most sem lesz, másrészt a magyaroknak fülbemászó kedvesezés sem garantált, hogy a többi nemzetnek majd jelent valamit.

2. Keresztes Ildikó

Nem a korával van bajunk, számos tapasztalt előadó szerepelt már  - inkább viccből – az Eurovíziós Dalfesztiválon, Keresztes Ildikó viszont halálosan komolyan veszi magát. Félő, hogy telesírja a malmői stadiont, és elmossa az esélyeinket.

3. Cserpes Laura

Cserpes Laurából legalább annyi lesz az Eurovíziós Dalfesztiválon, mint Baricz Gergőből, bár a szőke szépfiú kategória végül nem jutott be A Dal hazai döntőjébe. Laura nagyon szép, bár kissé esetlen, szerénysége bár szimpatikus, testtartásának nem tesz jót, ezért attól tartunk, hogy összeroppan a hatalmas teher alatt, amit még az ugyancsak szerény, de sokkal tapasztaltabb Nox énekesnője is nehezen viselt 2005-ben.

4. Vastag Tamás

Unalmas. Ne menjen.

5. Kállay-Saunders András

Kállay igazi meglepetést okozott, ha értelme lenne igényes produkciót küldeni az Eurovízióra – általában kiderül, hogy nem érdemes – akkor neki kellene képviselni Magyarországot. A dal valóban világszínvonalú, büszkék vagyunk rá, hogy ide született a fiú. Ha nem lenne a Pál-Agárdi páros, mellette tennénk le a voksunkat, mert kitűnő fricska lenne.

6. Radics Gigi

Csepp a tengerben. Még, ha nagyon tehetséges énekesnő is, a felmerült plágiumvádak ellenére versenyezhet, de meggyengült oly erősnek mondott pozíciója.

7. Rácz Gergő

George Michael Faith imitációjával, és bordó bőrkabátjával  sajnos nem tud semmi eredetiséget felmutatni, ezért nem ajánljuk az Eurovízióra. Ha szőke lenne, tökéletesen beleillene a sztereotipikus eurovíziós szépfiús kategóriába. Ám ő barna.

A Pál-Agárdi páros, a csillagszemű és a látássérült párosának romantikus, libabőrözős duettje az Eurovíziós fíling netovábbja: a fiú-lány konstelláció már többször nyert az évtizedek alatt, legutóbb Düsseldorfban két évvel ezelőtt, a hátrányos helyzetű, törékeny lány és a védelmező soft férfi sugallta álom pedig bónuszpontokkal kecsegtet, hisz a több célközönségeknek a szívébe is hatol: a fiatal lányok, a melegek, az idősebb korosztály, és mindenki, aki sírva fakadt a Titanic-on, vagy a Love Storyn, imádni fogja a produkciót.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!