szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csődöt jelentett Dionne Warwick amerikai énekesnő, aki az elmúlt évtizedekben közel tízmillió dolláros adótartozást halmozott fel.

A márciusban New Jerseyben benyújtott csődeljárási kérelem szerint Warwick közel hétmillió dollárral tartozik az amerikai adóhatóságnak az 1991 és 1999 közötti időszakból, és a lakóhelyéül szolgáló Kalifornia állam is hárommillió dollárt követel tőle a be nem fizetett vállalkozói adókból. 

A Walk On By, az I Say a Little Prayer és a Do You Know the Way to San Jose? című klasszikusok előadója a dokumentumokban havi 21 ezer dolláros bevételt és ezzel megegyező kiadást számolt el. 

Warwick szóvivője elmondta: a tartozás oka az énekesnő pénzügyeinek rossz menedzselése. Warwick visszamenőleg befizette ugyan az adókat, de az évek során hatalmasra duzzadt büntetések és kamatok összegével továbbra is tartozik.  

A 72 esztendős énekesnő, a néhai Whitney Houston rokona, a hatvanas évek óta több mint százmillió lemezt adott el. Öt Grammy-díjából az elsőt 1968-ban a Do You Know the Way to San Jose? című számért kapta. Februárban a Los Angeles-i Grammy Múzeumban ünnepelte ötvenéves jubileumát a szórakoztatóiparban. Az évforduló alkalmából Now címmel jelent meg albuma, amelyen régi számainak új feldolgozásai hallhatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: Aki kurvának áll

Tóta W.: Aki kurvának áll

1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

Közel 7 millió autót érintő visszahívást rendel el a General Motors

Közel 7 millió autót érintő visszahívást rendel el a General Motors