szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Connie Gustafsonnak akarta nevezni Truman Capote az Álom luxuskivitelben főhősét - derült ki abból a kéziratból, ami áprilisban kerül kalapács alá New Hampshire-ben.

Árverésre bocsátják Truman Capote Álom luxuskivitelben című novellájának 1958-ban gépelt, az író jegyzeteivel tarkított kéziratát, amelyből az is kiderül, hogy a hősnő neve először Connie Gustafson lett volna, és Capote csak utóbb változtatta meg Holly Golightlyra.

Cselekménye miatt a novella nagy port vert fel akkoriban. A Harper's Bazaar című magazin kétezer dollárért megvette az írótól, hogy folytatásokban közölje, de végül nem merte megjelentetni. 1961-ben az Esquire magazin megvásárolta a Harper's Bazaartól, hogy aztán 1961-ben Audrey Hepburn főszereplésével - mára klasszikussá vált - film készüljön belőle.

A 86 oldalas kéziratot egy New Hampshire-i aukciósház, az RR Auctions bocsátja árverésre egy április 18-tól 25-ig tartó internetes licit keretében, a dokumentum értékét előzetesen legalább 250 ezer dollárra taksálják. Az eladó nem kívánja felfedni kilétét.

Az Álom luxuskivitelben kézirata mellett kalapács alá kerülnek James Dean, Humphrey Bogart, Clark Gable, Carole Lombard, Judy Garland és Lucille Ball emléktárgyai, valamint egy olyan nyolcmilliméteres film, amelyen a Dél-Koreában állomásozó amerikai katonákat 1954-ben meglátogató Marilyn Monroe látható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez