szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A húsz éve indult kommunikáció szakon végzett hallgatók vizsgafilmjeinek vetítésével kezdődi kedden a X. Egyetemi Tavasz május végégig tartó programja Szegeden. A következő hetekben 45 helyszínen csaknem kétszáz program közül válogathat a közönség, a rendezvények nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók.

A fesztivál kínálatában tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport és szórakoztató programok, kari napok, konferenciák szerepelnek, szinte minden, ami a szorosan vett oktatáson, kutatáson kívül az egyetemen történik, és érdekes lehet a közönségnek – mondta Tajti Gabriella, a Szegedi Tudományegyetem kulturális irodájának vezetője.

A programsorozat hivatalos megnyitóját április 15-én rendezik, ekkortól az egyetemi fotópályázat legjobb képeiből láthatnak válogatást az érdeklődők az SZTE Rektori Hivatalának átriumában. Ezen az estén egy másik fotókiállítás is nyílik: az alkalmazott fotográfus képzés hallgatói mutatják be legjobb alkotásaikat az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában.

Koncertek is lesznek: fellép az Egyetemi Tavaszon a Tóth Bagi Csaba Trió, a Rambling Blues Trió, a Meszecsinka Duó, a Blaho Attila Trió, a mesés keletről hoz zenei csemegéket Smyrna zenekar és koncertezik a Universitas Szimfonikus Zenekar is.

Bemutatkozik Busch Péter, a 2012-ben kiírt első magyar bűnregényíró versenyen győztes Boszorkánypöröly című krimi szerzője, slam poetry műhelyt rendeznek Závada Péterrel és Simon Marcival, és bemutatják Krasznahorkai László Megy a világ című könyvét is. Gálaműsorral ünneplik a tízéves Szegedi Egyetemi Színházat, a hallgatók már a premier előtt láthatják Füst Milán Boldogtalanok című drámáját a Kisszínházban.

A Füvészkertben kertészeti és kertépítészeti kiállítást rendeznek, a mozgás szerelmeseit nyitott pályás Sportszombattal várják, a Bolyai Intézetben pedig április 20-án az egyetemi oktatók bebizonyítják, hogy egész napos program összeállítható a matematikáról szóló érdekes előadásokból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!