szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tagok cserélődnek, nagykoncert közeledik és új lemez készül. Mozgolódás az alternatív legenda, az Európa Kiadó háza táján.

A Menyhárt Jenő nevével fémjelzett Európa Kiadó új lendületet vesz. A kisebb-nagyobb szünetekkel több, mint harminc éves zenekar a nyolcvanas-kilencvenes évek magyar undergroundjának meghatározó, máig aktív formációja.

Most fordulóponthoz érkezett a csapat: nekiveselkednek a következő három évtizedhez, ám ez a nagy próbálkozás már nem mindenkinek fért bele a tagok közül.

A zenekar alapító-basszusgitárosának, az évek óta Ausztráliában élő Kiss Lászlónak a kontinensek közti lehetetlen ingázást elkerülendő választania kellett új élete és a zenekar között. A döntés megszületése után Fülöp Bence vette át Kiss posztját. Ha ez önmagában nem borzolná eléggé a rajongói kedélyeket, a zenekar azt is bejelentette, hogy a formációban eddig billentyűző Varga Orsolya az egyik próbán váratlanul a Vasárnapi Gyerekekből ismerős Darvas Bencévé változott.

Az Európa Kiadó június 21-én ad különleges újjászülető koncertet, ahol hosszú idő után először új szerzeményeket is hallhat majd a közönség. A szervező Világveleje Produkció által elejtett információmorzsáknak hála, pedig azt is tudjuk, hogy a zenekar már serényen dolgozik legújabb, Love ‘13 munkacímű lemezén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bocsánatot kért Deutsch Tamás Manfred Webertől

Bocsánatot kért Deutsch Tamás Manfred Webertől

Szupermenő lett ez a vadonatúj 2020-as Moszkvics

Szupermenő lett ez a vadonatúj 2020-as Moszkvics

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt

Több mint 32 ezer új fertőzöttet találtak Törökországban egy nap alatt