szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színházak, könyvek, és múzeumok éjszakája után májusban lesz Kórusok Éjszakája is.

Az emberi énekhang "változatos, megunhatatlan és elsöprő erejére" szeretné felhívni a figyelmet a Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület (HEKK), amely Az elvarázsolt disznó című Jonathan Dove-meseopera és az öt éve minden évben megrendezett Kultúrfürdő után május 11-én megszervezi a Kórusok Éjszakája elnevezésű programot is.

A józsefvárosi Palotanegyedben kórusok koncerttermeivé válnak a közterek (Mikszáth tér, Lőrinc pap tér, Szabó Ervin tér), udvarok (a FSZEK Zenei Gyűjteményének kertje, az Építészkamara udvara, a PPKE Gesztenyés Kertje, a Rajk László Szakkollégium belső udvara, a Jézus Szíve Templom kertje), sőt még a vendéglátóhelyek is (Lumen, Vostro, Fecske, Kamra, Muzikum).
 
A vendégek a hangszerkíséret nélküli tiszta énekhang sokféleségét – a régizenétől a népzenén és a jazzen át az improvizációig – hallgathatják és próbálhatják ki 19.00 és 23.00 óra között. A fellépők között van többek között a Csíkszerda, a Magnificat, a Városminor, a Soharóza, az Aula, a Forgó, a LiKör és a Jazzation is.

A több mint 20 a capella együttes 5 különböző helyszínen lép fel, melyeket a köztes terekben flashmobok színesítenek. A Kórusok Éjszakája közös énekléssel zárul, amelyen az est összes fellépője a közönséggel együtt énekli el a Kórusok Éjszakája 2013 erre az alkalomra komponált dalát. A kotta megtalálható a Kórusok Éjszakája honlapján.

További információt a rendezvény honlapján talál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Horrorfilmbe illő hangot ad az Amazon elektromos furgonja

Horrorfilmbe illő hangot ad az Amazon elektromos furgonja

Béremelés volt az Aldinál, az áruházvezetők kezdő bére bruttó 600 ezer forint lett

Béremelés volt az Aldinál, az áruházvezetők kezdő bére bruttó 600 ezer forint lett