szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Felbukkant az interneten az a felvétel, amelyen Szebeni István, a köztévé műsorvezetője a Híradó élő adása alatt káromkodik.

©

A Híradó tegnap éjféli ominózus adásáról feltehetően mobiltelefonnal rögzített felvételt a YouTube-on tette közzé egy felhasználó.

Szebeni a felvétel 50. másodpercénél azt mondja, "tudtam már, mikor kimondtam, hogy tegnap, b..d meg, ma. Úgy utálom, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kib..tt Híradó és itt ezzel kell szórakozni. Nem baj, az a lényeg, hogy az Aranyág még időben lemegy előttünk, vagy Aranyvessző, vagy..."

Szebeni István műsorvezetőt kedden azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), mert elfogadhatatlannak tartja az újságírónak a közmédia Híradójában mondott szavait – közölte kedden az MTVA sajtóirodája.

Az MTVA álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a közmédia Híradóiban, akár adásban, akár a stúdióban, akár a kollegák közötti kommunikációban ilyen stílusú párbeszéd előforduljon. Ezért Szebeni István műsorvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették, és gyorsított eljárás keretében kivizsgálják az ügyet, majd annak eredményeként hozzák meg a végső döntést az illetékesek – tette hozzá a Lencsó Rita sajtófőnök által jegyzett közlemény.

A sajtóiroda szerint az azonban bizonyos, hogy Szebeni István nem szerepelhet többet a közmédia képernyőjén. Az a kolléga, aki felelőse annak, hogy az elfogadhatatlan tíz másodperces anyag adásba került, szintén súlyos következményekre számíthat a vizsgálat után – tette hozzá a sajtóiroda.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!