szerző:
Cz.T.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

ByeAlex dobogó alatti pop trófeával tért vissza Malmőből. A tizedik helyezését ünneplő művész az MTVA székházában adott pezsgős sajtótájékoztatót, amely annak rendje s módja szerint fülledt öntömjénezésbe torkollott.

Ha nincs önként jelentkező, hát saját magunk simogatjuk meg a buksinkat. Ez ideális esetben kitüntetés, életműdíj, de ha nincs más, egy mezei sajtóesemény is megteszi.

A keddi sajtótájékoztatón bebizonyosodott, hogy ByeAlexnek alig pár hónap alatt sikerült a diplomatikus bábválaszok szakértőjévé képeznie magát. Szerencsére az ő simulékony "Nem tudom", "Még nem tudom" és "Nem foglalkozom ezzel" mondatait kompenzálják a kínosabb kérdéseket rendre vérre menő harctéri szituációként megélő menedzsment izgalmas reakciói. És akkor az MTVA büszke képviselőiről még nem is beszéltünk.

Csak irigykednek

Rákay Philip például meg van győződve arról, hogy a malmői diadallal egy nemzet mutatta meg a világnak, hogy igenis ér valamit. Mondjuk egy popverseny tizedik helyezését. Az MTVA intendása szerint mindenki, aki megkérdőjelezi ennek a kivételes sikernek a jelentőségét, rosszindulatú kételkedő, körön kívüli, és ezért természetesen rettentően irigy személy, aki akkor sem venné észre az igaz tehetség gyöngyszemét, ha az az orrnyergén lejtene csábos táncot. Nem is vitás.

A gondolatot továbbvivő ByeAlex pedig nem volt rest és csendes-sapkás mivoltát megcáfolva, rögtön konkretizálta is a kártékony elemeket: az énekes szerint ugyanis öt-hat – sajnos jelentős közönséggel bíró – újságíró dolgozik ellene az országban, a kritikus írások pedig nemegyszer egyenest a lelkébe gázolnak. Hogy az illetékesek méginkább alámerüljenek fojtogató bűntudatukban, gyorsan hozzátette: fordított helyzetben ő maga sosem vetemedne ilyesmire.

©

Perpatvar a homokozóban

Azt tudni érdemes, hogy az Eurovízión jókat derülő közönség is tisztában van azzal, hogy Márta Alex kifejezetten értelmes ember, akinek nem célja, hogy megkérdőjelezhető botrányhőst faragjon magából, és ez becsülendő. A helyzet furcsa visszássága, hogy a menedzsment ellenben nem zárkózik el a cirkuszi luxustól.

A sajtótájékoztatón ülőknek az lehetett az érzésük, mintha egy kifejezetten gazdag, kollektív önértékelési problémákkal küzdő baráti társaság ünnepi beszédét hallgatták volna: jöttünk, láttunk, győztünk. Pedig, hát ugye annyian gáncsoltak minket.

A hóhér megsemmisült

A dacos kisgyermekhangulat betetőzését a ByeAlex mögött álló CLS Music képviselőjének, Bérczes Ádámnak a magánakciója jelentette. A hvg.hu azon kérdésére, hogy az eurovíziós előadó a befolyt jogdíjak összegét a karrierjébe forgatja vissza vagy esetleg a pénzt zsebretéve elegánsan kisétál a zeneiparból, a sajtótájékoztató után a feldúlt menedzser adott ByeAlexet megszégyenítően használhatatlan választ. Miután közölte, hogy a média úgy alle zusammen hazudik a jogdíjakkal kapcsolatban, Bérczes egy “na, most a hóhért akasztják”-felkiáltással látott egykérdéses videointerjú készítésébe, melyben arról faggatta a hvg.hu munkatársát, mégis hogy jön ahhoz, hogy bármiféle, létező vagy nem létező jogdíjak felől érdeklődjék.

A levegő rugdosásán túl szerencsére azért pár hasznos információ is becsúszott a fülledt sajtóeseménybe. Megtudtuk, hogy ByeAlex szeptemberben szólólemezzel jelentkezik valamint, hogy a nemzet hipszterének a soron következő Eurovízió-előválogató, A Dal zsűrijében is biztos helye van.

Percről percre tudósításunkat az Eurovíziós Dalfesztiválról itt olvashatják el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk

A rezidens orvosok fele nem írná alá az új jogviszonyt, ha van más választásuk