szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kormányhatározat rendelkezik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ létrehozásáról a csütörtökön megjelent Magyar Közlöny szerint.

Korszerű, kortárs fotográfiai intézményként kívánja létrehozni a Robert Capa Központot a kormány - derült ki egy kormányhatározatból. A Capa Központ
létrehozása és 2013. évi működése érdekében rendkívüóli kormányzati intézkedésként 155 millió forint egyszeri tételt csoportosít át a kormány az Emberi erőforrások minisztériumának javára.

A Népszava februárban azt írta, hogy a várhatóan az Enst Múzeumban működő központ a tervek szerint a magyar kortárs fotográfia intézményiu bázisa lenne, vagyis kiállításokat hozna létre, díjat alapítana, képzéseket tartana, ösztöndíjakat adományozna. A lap akkor azt írta, hogy a tervet Orbán Viktor fotósa, Burger Barna is támogatja, az ötlet gazdája pedig Kőrösi Orsolya, a Mai Manó Ház vezetője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Mától lehet Európa jövőjébe beleszólni

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Ez a vese benn akar maradni, és benn is fog

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét